„UNIREA-ODIP”, alături de reprezentanți ai mai multor asociații de veterani de război, au depus flori la mormintele ostașilor din primul și al doilea război mondial

  • 09 Mai 2019 15:13
 „UNIREA-ODIP”, alături de reprezentanți ai mai multor asociații de veterani de război, au depus flori la mormintele ostașilor din primul și al doilea război mondial

Zeci de tineri, membri ai Asociației „UNIREA-ODIP”, alături de reprezentanți ai mai multor asociații de veterani de război, au depus flori la mormintele ostașilor din primul și al doilea război mondial, înhumați în cimitirul Eroilor Români din bulevardul Decebal din Capitală,relatează Radio Chișinău.

Tinerii unioniști au împărțit trecătorilor stegulețe tricolore, sensibilizându-i cu privire la importanța  Cimitirului, pentru restabilirea căruia aceștia optează de mai mult timp. Participanții la acțiune au păstrat un minut de reculegere în memoria victimelor. Președintele ODIP Vlad Bilețchi:

Am adus un omagiu acestor eroi, care au murit pentru libertate și pentru pace în întreaga Europă. Pentru noi 9 mai înseamnă ziua păcii, pentru că plâng mame și copii de pe ambele părți beligerante, care au pierdut rude, feciori, fiice, căzuți pe câmpul de luptă, sau pur și simplu oameni nevinovați. Am explicat trecătorilor despre ce este vorba, de ce există acest cimitir, de ce se află încă din păcate într-o stare precară și, bineînțeles, i-am îndemnat să pună umărul alături de noi la reparația și reconstrucția lui, pentru că noi suntem implicați și vrem să restabilim acest cimitir, să arate așa cum a fost odinioară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău