„Una din cele mai mari enigme ale arheologiei”: O figură uriașă a unei pisici a fost descoperită în liniile Nazca din Peru

  • 19 Octombrie 2020 12:12
„Una din cele mai mari enigme ale arheologiei”: O figură uriașă a unei pisici a fost descoperită în liniile Nazca din Peru

O figură uriașă a unei feline desenată într-un deal în urmă cu 2.000 de ani a fost descoperită în Peru, anunțul fiind făcut de ministerul culturii de la Lima, transmite CNN, potrivit hotnews.ro.

Desenul antic care măsoară 37 de metri lungime face parte din liniile Nazca, o colecție de sute de geoglife misterioase desenate în pământ într-o zonă aflată la 400 de kilometri sud de capitala Lima, notează sursa citată.

Pisica este cel mai nou desen zoomorfic descoperit în regiune pe parcursul ultimului secol, altele reprezentând o pasăre colibri, o maimuță și un pelican.

Descoperirea a fost făcută în timpul unor lucrări de întreținere la un punct de observație dintr-o zonă deja populară în rândul turiștilor din regiunea Pampas de Jumana.

„Figura era cu greu vizibilă și ar fi dispărut din cauza locației sale pe o pantă relativ abruptă și efectelor eroziunii naturale”, a anunțat ministrul culturii peruan într-un comunicat de presă.

După demararea acțiunilor de curățare și conservare arheologii au descoperit o serie de linii cu lățimea între 30 și 40 de centimetri. Stilul desenului sugerează că a fost creat între 200 î.e.n. și 100 î.e.n., potrivit autorităților peruane.

„Reprezentările acestui tip de felină sunt adesea găsite în iconografia ceramicelor și textilelor din cultura Paracas”, a explicat comunicatul de presă al ministerului culturii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău