„Turneul Actorilor Români” începe în Republica Moldova cu „Figuranta”, la Teatrul Fără Nume din Chișinău

  • 21 Aprilie 2023 16:27
„Turneul Actorilor Români” începe în Republica Moldova cu „Figuranta”, la Teatrul Fără Nume din Chișinău

Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) susține organizarea primului turneu al Teatrului Național ”I.L.Caragiale” din București în mai multe orașe din Republica Moldova, se arată într-un comunicat al Departamentului pentru Relație cu R. Moldova.

Sub titlul ”Turneul actorilor români”, proiectul cultural de amploare va aduce opt producții ale Teatrului Național din București în săli de spectacole din Chișinău, Cahul și Bălți, în perioada aprilie – septembrie 2023, fiind finanțat integral de DRRM, în parteneriat cu Ministerul Culturii din Republica Moldova.

Prima piesă din turneu este „Figuranta” și se va juca pe 28 aprilie 2023, de la ora 19:00, la Teatrul Fără Nume din Chișinău. Piesa, un one-woman-show de excepție, semnat de Tania Popa (născută în Republica Moldova, la Căușeni), va aduce în fața publicului povestea tragi-comică a Aniei, o actriță aspirantă, a cărei viață se împarte între cariera în teatru și neîmplinirile din viața personală.

Criticii din România apreciază spectacolul drept o interpretare emoționantă a unei teme psihologice sensibile, cu variații explozive între durere, emoție, autoironie și comedie. Spectatorii vor asista la o oră de meditație și monolog asupra unei vieți zbuciumate a unei tinere mame, ajunse în prăpastia dezamăgirii și a luptei ei cu viața și sărăcia pentru a-și împlini visele și a-și păstra speranța într-un viitor mai bun.

Intrarea la toate spectacolele prezentate în cadrul turneului va fi liberă.

DRRM promovează valorile românești peste Prut și susține, prin acest proiect, întâlnirea actorilor Teatrului Național ”I.L.Caragiale” din București cu publicul din mai multe localități din Republica Moldova, în scopul înlesirii accesului cât mai larg al acestuia la cultura și limba română.
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:2,06 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău