'Ths Simpsons' nu va mai folosi actori albi pentru vocile personajelor de culoare

  • 27 Iunie 2020 19:00
'Ths Simpsons' nu va mai folosi actori albi pentru vocile personajelor de culoare

Producătorii celebrului serial de desene animate "The Simpsons" (Familia Simpson) au anunțat vineri că nu vor mai folosi actori albi pentru a dubla vocile personajelor aparținând minorităților etnice, scrie Digi24.ro

„Mergem înainte. Familia Simpson nu va mai avea actori albi pentru a asigura vocea personajelor de altă etnie”, au anunțat studiourile Fox într-un comunicat transmis AFP și citat de Agerpres.

Anunțul se referă în special la un personaj din serialul lansat în 1989, Apu Nahasapeemapetilon, un amerindian a cărui voce era asigurată de actorul alb Hank Azaria. În ianuarie, actorul a anunțat că, de comun acord cu echipa de producție, va renunța la acest personaj acuzat că transmite stereotipuri rasiste.

Decizia se va referi și la personajul Dr Hibbert, un bărbat de culoare dublat de actorul alb Harry Shearer care își împrumută de asemenea vocea multor altor personaje din serie (Mr. Burns șeful lui Homer Simpson, vecinul său Ned Flanders, directorul Skinner ...).

Mike Henry, un actor alb care dublează vocea personajului de culoare Cleveland Brown în "Family Guy", o altă serie produsă de studiourile Fox, a anunțat pe Twitter că „a renunțat la acest rol”.

Aceste anunțuri survin după decizii similare din partea Netflix ("Big Mouth") sau Apple TV + ("Central Park"), ca urmare a valului de proteste "Black Lives Matter", care s-a extins și în zona divertismentului, după moartea americanului de culoare George Floyd în timp ce se afla în custodia poliției americane pe 25 mai.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău