„Squid Game”, „Alec Baldwin”, „Dogecoin”, printre cele mai frecvente căutări pe Google în 2021

  • 08 Decembrie 2021 20:00
„Squid Game”, „Alec Baldwin”, „Dogecoin”, printre cele mai frecvente căutări pe Google în 2021

Google a dezvăluit miercuri cele mai populare căutări pe platforma sa în 2021, o listă în care figurează pe locuri fruntașe serialul "Squid Game", actorul american Alec Baldwin și criptomoneda Dogecoin, relatează AFP.

Sportul a suscitat de asemenea un mare interes: primele opt căutări pe Google anul acesta au vizat crichetul, liga profesionistă americană de baschet (NBA) și competițiile internaționale de fotbal (Euro 2021 și Copa America).

Serialul fenomen "Squid Game", difuzat de Netflix, s-a clasat pe locul al nouălea.

Producția sud-coreeană, ce prezintă un grup de persoane rămase fără bani care participă la un joc de supraviețuire pentru a câștiga o sumă colosală, a fost vizionată de 142 de milioane de abonați la sfârșitul lunii octombrie, la doar o lună de la lansarea sa pe platforma de streaming.

Actorul american Alec Baldwin, care a ucis-o accidental prin împușcare pe directoarea de imagine a westernului "Rust", a devenit cea mai căutată personalitate pe Google. El îl devansează pe Kyle Rittenhouse, un tânăr american achitat după ce a tras cu arma în două persoane la o manifestație antirasistă din Wisconsin în 2020.

La categoria "Actualități", "Afganistan" și "talibani" au fost cele mai căutate cuvinte în august, alături de vaccinurile anti-COVID-19.

La rubrica "Dispariții", rapperul DMX, turista americană Gabby Petito - asasinată în mod misterios - și prințul Philip - soțul reginei Elisabeta a II-a - se numără printre principalele căutări de anul acesta.

La fel ca în 2020, chestiunile legate de pandemie au ocupat o parte importantă din traficul pe Google, însă căutările privind vaccinurile le-au depășit anul acesta pe cele privind testele de detectare a COVID-19, a precizat compania americană.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău