„Școala Securității”, un proiect care are drept scop familiarizarea copiilor și adolescenților cu metodele de reacționare în situații de risc

  • 23 Mai 2023 13:45
„Școala Securității”, un proiect care are drept scop familiarizarea copiilor și adolescenților cu metodele de reacționare în situații de risc

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, a lansat, marți, ediția din acest an a „Școlii Securității”, un proiect care are drept scop familiarizarea copiilor și adolescenților cu metodele de reacționare în situații de risc, cum ar fi incendiile sau calamitățile naturale, transmite Radio Chișinău.

Proiectul prevede organizarea de concursuri și ateliere interactive de simulare a incendiilor la care au participat șase echipe din raioanele Ungheni, Nisporeni, Călărași și Strășeni. La eveniment a fost prezentă și ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco, care a declarat că astfel de proiecte urmăresc crearea unui mediu competitiv sănătos printre tineri și cultivarea unor calități de viitori lideri.

„Școala Securității” se află anul acesta la ediția a VI-a și se desfășoară în raionul Ungheni. Potrivit IGSU, în perioada ianuarie-martie a anului curent au fost înregistrate 525 incendii, cu 23% mai puțin față de aceeași perioadă a anului trecut.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:1,54 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău