„Satul European Expres": În 52 de localități au fost modernizate sistemele de iluminat public

  • 29 Decembrie 2023 10:54
„Satul European Expres

În 52 de localități din întreaga țară au fost modernizate sistemele de iluminat public. Investițiile au fost făcute în cadrul Programului „Satul European Expres", transmite MOLDPRES.

Un exemplu în acest sens este reabilitarea sistemului de iluminat public în satul Cozești, raionul Sângerei. Cu o investiție de 350 de mii de lei (17,5 mii de euro) din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală, au fost instalate aproximativ 20 de corpuri de iluminat de ultimă generație.

În comuna Risipeni, raionul Fălești, programul a sporit gradul de acoperire a străzilor cu iluminat public cu peste 2,5 km. Guvernul a alocat aproximativ 364 de mii de lei pentru aceste facilități.

De asemenea, în Ciuciuleni, raionul Hâncești, au fost realizate lucrări de restabilire a rețelelor electrice de iluminat stradal public. Aici, numărul de beneficiari finali ai serviciului public a crescut la 634 de locuitori, iar ponderea acoperirii cu iluminat stradal în localitate a ajuns de la 59% la 82%. Această îmbunătățire a infrastructurii a fost realizată cu o investiție de aproximativ 230 de mii de lei.

Totodată, în satul Nișcani, raionul Călărași, au fost instalați 25 de piloni cu lămpi de ultimă generație pe o distanță de aproape un kilometru. Valoarea proiectului a atins suma de 325 de mii de lei.

Programul „Satul European Expres" cuprinde 399 de proiecte, dintre care 271 au fost finalizate. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:47 %
Vint:0,51 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
16
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău