„Pro Moldova” va contesta decizia CEC privind neînregistrarea candidatului formațiunii la prezidențiale

  • 21 Septembrie 2020 14:51
„Pro Moldova” va contesta decizia CEC privind neînregistrarea candidatului formațiunii la prezidențiale

„Pro Moldova” va contesta la Curtea de Apel Chișinău decizia Comisiei Electorale Centrale privind neînregistrarea candidatului formațiunii la prezidențiale, Andrian Candu.

Anunțul a fost făcut de Andrian Candu, într-o intervenție live pe Facebook.

„Au fost colectate peste 25 mii de semnături, raportor al CEC pentru dosarul Andrian Candu a fost numit Maxim Lebedinschi, o persoană foarte apropiată de Igor Dodon. CEC a invalidat semnături fără motiv și noimă, a catalogat drept morți, oameni vii. (...) Neînregistrarea candidatului PRO MOLDOVA poate duce la invalidarea scrutinului, deoarece încălcarea dreptului de a fi ales înseamnă fraudarea alegerilor, oricum nu ar jongla cu cuvinte acest oleacă premier care iese să amuze lumea”, a afirmat liderul „Pro Moldova”. 

Amintim că CEC a refuzat înregistrarea lui Andrian Candu în cursa pentru fotoliul de șef al statului, pe motiv că nu ar fi colectat un număr suficient de semnături din toate raioanele, așa cum prevede legea. Potrivit CEC, grupul său de inițiativă a adunat câte cel puțin 600 de semnături numai din 12 unități administrativ-teritoriale, iar cele colectate din restul 17 raioane nu întrunesc cerințele legale

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău