„Pro Moldova” propune o inițiativă legislativă care ar permite unui Executiv aflat în demisie să semneze tratate internaționale

  • 09 Martie 2021 14:12
„Pro Moldova” propune o inițiativă legislativă care ar permite unui Executiv aflat în demisie să semneze tratate internaționale

Grupul parlamentar ”Pro Moldova”, condus de Andrian Candu, propune o inițiativă de modificare a Legii Guvernului, așa încât să se permită unui Executiv aflat în demisie să semneze tratate internaționale.

Liderul formațiunii a amintit că prin interpretarea Curții Constituționale, dată la sesizarea președinției, Guvernul în exercițiu nu are dreptul să semneze tratate internaționale cu angajament financiar.

Andrian Candu a declarat, în cadrul unui briefing, că acest lucru este necesar în contextul în care Republica Moldova riscă să piardă 60 de milioane de euro din grantul de 100 de milioane de euro oferit de România, dacă acordul nu este prelungit până în luna aprilie.

„Mai rămân 60 de milioane de Euro pe care ni le-au oferit nouă România și care ar putea să meargă ca investiții în diferite domenii, dar mai ales în domeniul social, economic. Și dacă Guvernul R. Moldova și Parlamentul nu vor lua măsuri ca până în aprilie să fie prelungit acest Acord de grant, nerambursabil, bani nerambursabili din partea României, noi pierdem 60 de milioane de Euro. Vrem să modificăm Legea Guvernului ca să permitem Executivului în demisie să semneze acordurile, tratatele internaționale cu angajament financiar, mai ales că ele urmează, după, să fie ratificate de Parlament. Deoarece nu știm cât va dura această criză și nu știm cât timp vom avea acest Guvern în demisie, s-ar putea să-l avem pe o perioadă mai mare de timp.”, a declarat Adrian Candu.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău