„Primarul din exil” Renato Usatîi se plânge prin interpuși de „atacuri raider” (Revista presei)

  • 12 Ianuarie 2017 09:27
„Primarul din exil” Renato Usatîi se plânge prin interpuși de „atacuri raider” (Revista presei)

Revista presei din 12 ianuarie 2017

În Ziarul de Gardă găsim pronosticurile experților din domeniul financiar, juridic, economic, social, politic pentru anul 2017.

Din aceeași publicație aflăm ce se întâmplă când un activist se confruntă cu un procuror și cum argumentează conducerea TRM acordarea unui titlu onorific fundației lui Vlad Plahotniuc.

Ziarul de Gardă a analizat sute de documente și vine cu detalii din culisele business-ului cu camere video de pe traseele naționale, ruinat de interese, negocieri politice, lobby, dosare penale dubioase și identități false.

Portalul Moldonova.md scrie despre un nou regulament prin care Guvernul va retrage de la primării dreptul de a elibera certificate de urbanism, precum și autorizații de construcții sau demolare pentru lucrările publice de interes național. Autorul proiectului, Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor argumentează că astfel va fi debirocratizat procesul de eliberare a acestor documente. Există însă și anumite temeri legate de soarta unor obiecte aflate demult în atenția societății, cum ar fi cafeneaua Guguță, care ar putea fi decisă de acest document, scrie publicația.

 „Primarul din exil”, Renato Usatîi, se plânge prin interpuși de „atacuri raider” și se dă victimă politică – titrează Evenimentul Zilei.

Adevărul reține că liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselskii, l-a felicitat pe președintele rus, Vladimir Putin, cu ocazia împlinirii, la 9 ianuarie 2017, a 225 de ani de la semnarea Tratatului de la Iași, ce anunța sfârșitul războiului ruso-turc dintre anii 1787 - 1791. Krasnoselskii susține că Rusia va fi mereu garantul libertății Transnistriei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău