„Președintele „tuturor” iubește gagăuzii dar îi urăște pe români” (Revista presei)

  • 21 August 2017 13:13
„Președintele „tuturor” iubește gagăuzii dar îi urăște pe români”  (Revista presei)

Revista presei din 21 august

„Președintele „tuturor” iubește gagăuzii dar îi urăște pe români” – titrează Timpul, amintind că Dodon a fost sâmbătă la Comrat unde s-au sărbătorit 27 de ani de la „Proclamarea Republicii Găgăuze”. După eveniment șeful statului a postat un mesaj pe rețele sociale unde a declarat că va susține în continuare Găgăuzia în toate demersurile sale.

Timpul mai scrie că, în cadrul evenimentului, președintele a declarat că le va oferi tuturor copiilor din Găgăuzia ce vor merge în clasa întâi toate rechizitele necesare pentru școală. Anul acesta în Găgăuzia vor merge pentru prim dată la școală, 1786 de copii.  Dodon a declarat că acest gest este un cadou din partea președintelui. Timpul se întreabă de unde are familia DODON BANI - Iar l-au ajutat părinții?

Liderul PCRM, Vladimir Voronin susține că majoritatea clasei politice de astăzi este coruptă și în special cea care reprezintă guvernarea. Fostul șef al statului atenționează, într-un interviu pentru IPN cu ocazia celor 26 de ani de Independență a Republicii Moldova, că guvernare este coruptă și prin faptul că sunt promovați în funcții doar membri ai unui partid, care îndeplinesc indicațiile șefului și nu lucrează  în interesul cetățenilor și al țării. Totodată, Vladimir Voronin susține în acest interviu că viitorul Republicii Moldova este unul european.

Noul Șef al Delegației UE în R. Moldova preia funcția într-un context politic neliniștit, având în vedere adoptarea votului mixt la insistența PDM, constată politologul Dionis Cenușă într-o analiză pentru Agenția IPN. După plecarea lui Pirkka Tapiola viitorul șef al Delegației, diplomatul slovac Peter Michalko, se va confrunta cel mai probabil cu preluarea puterii de către forțele pro-ruse la viitoarele alegeri parlamentare, iar până la aceasta cu escaladarea situației în jurul conflictului transnistrean și a autonomiei găgăuze.

Editorialistul Petru Bogatu susține într-un articol pe portalul Deschide.md că „Visul rusesc este mort  în Republica Moldova”. El scrie că Republica Moldova are de acum două linii de apărare. Prima este constituită de scutul natural ucrainean. Cea de-a doua este reprezentată de mobilizarea exemplară a NATO la frontierele sale estice, de la Marea Baltică până la Marea Neagră. Totodată, el atenționează că cei nostalgici își leagă speranțele de luna septembrie, când Putin va disloca, sub pretextul manevrelor „Zapad - 17”, forțele sale armate în Belarus. Unii experți suspectează că ele ar putea să lovească țările baltice sau Ucraina. Nu în zadar, Occidentul își ia măsuri de precauție. În aceste împrejurări, derapaje politice la Chișinău nu sunt excluse, bineînțeles. Rusia este în stare să-și mobilizeze coloana a cincea, oricât de disperată ar fi aceasta. Să tulbure lumea, să pregătească lovituri de palat, să forțeze alegeri anticipate  ș.a.m.d.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău