„Parlamentul în 27 de file”, expoziție de imagini realizate de fotografii acreditați ai instituției

  • 18 Mai 2018 12:55
„Parlamentul în 27 de file”, expoziție de imagini realizate de fotografii acreditați ai instituției

Parlamentul Republicii Moldova organizează expoziții de Noaptea Europeană a Muzeelor.

În scuarul Parlamentului va fi amenajată expoziția ce conține fotografiile copiilor participanți la concursul ”EU sunt EUropa”. La concurs au participat elevii de la gimnaziile și liceele din toată țara, care au exprimat prin poze ce înseamnă să fii european.

De asemenea, va fi prezentat publicului colecția de mașini de epocă a Parlamentului. Automobilele de marcă ZIL 41047 și CIAIKA GAZ 14 au fost, în trecut, folosite pentru transportarea oficialilor de rang înalt, fiind utilizate de foștii președinți Mircea Snegur și Petru Lucinschi.

Pentru vizitatori sunt pregătite și câteva proiecții de filme, care reflectă istoria Parlamentului, procesul legislativ și activitatea parlamentară.

Tot la Parlament, va putea fi admirată expoziția de fotografii ”Parlamentul în 27 de file”, care cuprinde imagini realizate de fotografii acreditați ai instituției.

Acțiunile se vor desfășura sâmbătă, 19 mai 2018, în scuarul Parlamentului, între orele 19.00 – 22.00. 

Noaptea Europeană a Muzeelor este la a 14-a ediție în acest an, fiind inițiată de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța, patronată de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor.

Până în prezent, la acest eveniment au aderat peste 3 000 de muzee din 47 de țări. 

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău