„Nu sunt sigur că Putin mai este în viață” – Zelenski afirmă că nu înțelege cu cine poate să negocieze la Moscova

  • 19 Ianuarie 2023 18:54
„Nu sunt sigur că Putin mai este în viață” – Zelenski afirmă că nu înțelege cu cine poate să negocieze la Moscova

Vorbind joi în fața participanților la forumul economic de la Davos, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că nu a înțeles pe deplin cine ia acum deciziile la Kremlin și dacă președintele Vladimir Putin mai este în viață, transmite BBC.

Liderul ucrainean s-a referit la recentele apariții televizate ale lui Vladimir Putin, care, potrivit experților, au fost înregistrate separat de fundalul care a fost suprapus ulterior pe video. Așa au fost, în special, felicitările sale de Anul Nou, al căror fundal a fost un grup de persoane sub forma unor militari ai armatei ruse. Zelenski a declarat că Putin apare pe ecrane pe așa-numita chroma key – un fundal pe care orice imagine poate fi suprapusă ulterior într-un editor video – și nu este clar dacă el este în viață sau nu.

„Nu înțeleg cu cine și despre ce să vorbesc. Nu sunt sigur că președintele Rusiei, care apare uneori – oamenii de televiziune vor înțelege – pe „chroma key”, nu prea înțeleg ce este. Nu înțeleg pe deplin că este în viață. Nu știu cine ia deciziile, ce cerc de oameni. Când spunem „discuții de pace”, nu prea înțeleg cu cine. Rusia trebuie să găsească pe cineva și apoi să ofere ceva”, a spus Zelenski.

Vorbind prin legătură video cu participanții ucraineni la Micul dejun de la Davos, Zelenski a mai spus că Putin va rămâne în istorie ca fiind omul care a săpat prăpastia uriașă dintre popoarele Rusiei și Ucrainei.

„Nimeni nu spune că se poate întoarce relația, dar ei pot salva viețile oamenilor lor. Acesta este viitorul lor. Prăpastia dintre noi este adâncă, dar ei au săpat-o. Putin este cel care stă cu o lopată. Și va rămâne cu această lopată în istorie”, a spus președintele Ucrainei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Cer fragmentat
Umiditate:83 %
Vint:6,69 m/s
Tue
22
Wed
25
Thu
24
Fri
20
Sat
24

Ultimele știri

Arhivă Radio Chișinău