„Noua” politică anunțată de PDM este, de fapt, politica dintotdeauna a PSRM și a partidului Șor (REVISTA PRESEI)

  • 23 Septembrie 2018 17:35
„Noua” politică anunțată de PDM este, de fapt, politica dintotdeauna a PSRM și a partidului Șor (REVISTA PRESEI)

Timpul observă că deja a început campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova. „Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă. Organizarea Congresului Familiei arată că „politehnologii” socialiști vor miza și în această campanie electorală pe aceleași teme vechi: occidentul imoral și decadent, pe de o parte, și „puritatea și moralitatea” (putinistă) dodonistă, pe de altă parte. 

PSRM va comercializa mai departe moaștele defunctei URSS, mizând pe faptul că mesajele retrograde și obscurantiste vor estompa lipsa unor proiecte fezabile pentru această țară și vor umbri conjuncturismul politic care a marcat întregul parcurs politic a președintelui Dodon, scrie Silviu Tănase în Timpul. Schimbarea „retoricii” partidului de guvernământ în „pro-Moldova” este ceea ce, aparent, ar crede oamenii că se dorește de la toate partidele.

Deocamdată rămâne o enigmă care este conținutul acestui mesaj, deoarece toate partidele politice din această țară - de la PSRM la PAS - se declară a fi pro-Moldova, reține autorul. Continuând subiectul, publicistul crede că vom avea trei tipuri de unioniști în următoarele alegeri: cei proguvernare, cei antiguvernare și unioniștii neutri, care nu știu ce să facă și unde s-o apuce din punct de vedere politic.

Totodată, autorul opinează că opoziția noastră se află într-o stare precară. E suficient să analizezi chiar și superficial competențele celor din jurul liderilor acestei opoziții, ca să fii cel puțin sceptic față de șansele lor de a obține ceva”, scrie Timpul.

În Jurnal de Chișinău, Mircea V. Ciobanu comentează „Noua” politică anunțată de PDM, care în opinia publicistului „este, de fapt, politica dintotdeauna a socialiștilor și a partidului lui Șor și a însemnat întotdeauna anti-Europa, anti-România, fiind, de fiecare dată, promovată de formațiunile pro-moscovite… „Pro-Moldova” e o lozincă de speculație pur-electorală, dar și una a confortului: nu trebuie să faci nimic, spune că te îngrijești de popor, aruncă-i câte un cadou electoral și… adună-ți mai departe capitalul politic și financiar. Este o atitudine care umilește poporul”…

Într-un pamflet întitulat „Diversiunea Botgros”, Ziarul Național scrie: „Nu credeți că vă băgați nasul unde nu vă fierbe oala? Ați uitat de miliardul dispărut, de oligarhie, de instituțiile statului acaparat, de faptul că avem o țară de întors înapoi, de Silvia Radu, la urma urmei, nu vă mai amintiți?”

Cotidianul denunță un PLAGIAT grosolan al PD: Un video în care este lăudată guvernarea și criticați cetățenii, copiat din Rusia. Clipul video este unul laudativ la adresa guvernării și critic la adresa cetățenilor, în special cei care protestează și își manifestează nemulțumirea față de putere. Acesta a apărut inițial pe pagina de Facebook „Republica Moldova”, una care promovează intens regimul de la putere, iar ulterior a fost distribuit intens de membrii PD. Unul dintre aceștia a fost chiar Marian Lupu, care chiar l-a caracterizat drept un „bun video”, comentează Cotidianul.md.

În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Tudor Deliu, șeful fracțiunii PLDM în Parlament, a vorbit despre ce l-a determinat să accepte noua funcție, ce modificări au fost efectuate la Congresul desfășurat recent, când PLDM va începe identificarea candidaților pentru circumscripțiile uninominale, precum și pentru lista națională și alte aspecte electorale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău