"Moldsilva" a repopulat rezervația "Pădurea Domnească" cu 20 de cerbi nobili

  • 19 Mai 2017 21:39

Agenția de Stat "Moldsilva" planifică să repopuleze pădurile din Republica Moldova cu cerbi nobili.

Surse din cadrul "Moldsilva" au relatat pentru INFOTAG că, după o perioadă de două luni de aclimatizare și adaptare într-un volier al rezervației naturale "Pădurea Domnească", 20 de cerbi nobili au fost puși în libertate - 17 femele și trei masculi. Aceștia au fost aduși de la Întreprinderea Silvică Telenești cu scopul repopulări și restabilirii cu cerbi nobili a teritoriului rezervației.

De asemenea, mai este planificată repopularea cu cerb nobil a Parcului Național "Orhei" - 10 exemplare și pădurile întreprinderii silvo-cinegetice Strășeni - 10 exemplare, iar din rezervațiile "Codrii" și "Plaiul Fagului" vor fi transmise spre popularea 100 de exemplare de cerb cu pete în pădurile din sudul țării - întreprinderile silvice Răzeni, Cimișlia, Silva-Sud Cahul și Manta.

Potrivit directorului general al "Moldsilva", Ion Cebanu, o importanță deosebită o are conceptul de dezvoltare a gospodăriei cinegetice durabile în fondurile de vânătoare gestionate și anume Programul "Cerb", care va avea o perioadă de implementare de doi ani. Programul este avizat de Ministerul Mediului și Academia de Științe.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10,52
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău