Igor Grosu, după discuția cu comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean: „Uniunea Europeană mereu a fost alături de cetățenii noștri”

  • 26 Noiembrie 15:59
Igor Grosu, după discuția cu comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean: „Uniunea Europeană mereu a fost alături de cetățenii noștri”

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a anunțat că, în această dimineață, a avut o „discuție productivă” cu comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean. Igor Grosu a vorbit despre prioritățile Parlamentului de la Chișinău și și-a exprimat recunoștință instituțiilor UE pentru ajutorul constant acordat în eforturile de a avansa pe mai multe domenii-cheie.

„Uniunea Europeană mereu a fost alături de cetățenii noștri, iar acum, mai mult ca niciodată am simțit acest suport având criza pandemică și cea energetică, iar ajutorul financiar și cel tehnic ne permit să trecem mai ușor peste crize.
 
Așa cum a anunțat Guvernul, noua conducere are planuri majore în domeniul transport și infrastructură. Un prim pas a fost făcut deja și anume votarea în prima lectură de către Parlament al Codului transportului feroviar. Urmează să venim cu modificări în domeniul de reglementare a navigației maritime și aviației civile conform bunelor practici și standarde europene.
 
Am trecut în revistă și alte subiecte de pe agenda parlamentară, cum ar fi – reforma justiției, relațiile comerciale și securitatea energetică. Avem mult de muncit pentru prosperitatea cetățenilor, pentru a avea o economie puternică și un stat de drept, dar noi ne-am angajat plenar să realizăm această agendă”, a comunicat Igor Grosu. 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
1,38
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:3,13 m/s
Thu
5
Fri
8
Sat
3
Sun
5
Mon
7

Curs oficial BNM 29 Noiembrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.0067 0.1206
USD 17.7357 0.0096
RON 4.0421 0.0244
UAH 0.6543 -0.0016
RUB 0.2348 -0.0026
Arhivă Radio Chișinău