Încă de dimineață, la biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din satul Corlăteni, raionul Rîșcani a avut loc o slujbă de pomenire a celor care au pus temelia statului unitar român, potrivit sursei citate.
PREASFINȚITUL PĂRINTE ANTONIE, Episcop de Bălți: Obișnuim aceste date să le marcăm prin rugăciune pentru că noi avem credința că totul se întâmpla în istoria unui neam cu binecuvântarea lui Dumnezeu. Dacă un neam își dorește mult ceva, Dumnezeu în cele din urmă binecuvântează. Dacă noi ne dăm unirea neamului nostru românesc, Dumnezu va binecuvânta acea zi.
Oamenii veniți să marcheze cei 162 de ani de la mica unire spun că nu s-ar fi reușit nimic fără curajul oamenilor politici din acele vremuri, care au înțeles cu adevărat ce înseamnă dragostea față de neam și unitatea culturală.
SERGIU BURLACU, consilier municipal Bălți: Această dată semnifică pentru întreaga românitate încrederea în faptul că cât de curând prin munca asiduă spre cultivarea neamului într-o reîngregire ne va reuși să înfăptuim mărețul fapt din 1918, de altfel, un lucru sfânt – reîntregirea neamului și țării.
LIDIA PĂDUREAC, prorector Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți: S-a realizat un eveniment care a pus o piatră de temelie în unirea din anul 1918. Avem obligația morală ca să păstrăm și să promovăm valorile culturii românești demonstrând respect față de înaintașii neamului.
ADRIANA MATEI, consul general al României la Bălți: Noi vă mulțumim că împreună vreți să sărbătoriți această zi importantă care practic reprezintă identitatea țrăii nostre. Vă invităm să ne fiți în contianure alături. Felicitări tuturor românilor!