„Kievul se va zgudui!”. Ce amenință propaganda rusă după ce mașina Dariei Dughina a sărit în aer

  • 21 August 2022 16:27
„Kievul se va zgudui!”. Ce amenință propaganda rusă după ce mașina Dariei Dughina a sărit în aer

Propagandiștii ruși cer ca centrele decizionale din Kiev să fie atacate, după se sâmbătă seară mașina în care se afla Daria Dughina, fiica lui Aleksandr Dughin, ideologul președintelui rus Vladimir Putin, a sărit în aer în apropiere de Moscova.„

Postul de televiziune al Kremlinului Tsargrad TV anunță că propagandista Federației Ruse, Margarita Simonian, redactor-șef Russia Today, a scris doar trei cuvinte pe canalul său de Telegram prin care Kievul se va infiora, scrie Hotnews.ro.

Margarita Simonian a scris ”Centre de decizie” de trei ori sugerând atacarea acestora, o idee susținută și de alt jurnalist pro-Kremlin, Maxim Kononenko, care a scris adresa clădirii principale a serviciilor secrete ucrainene din Kiev.

Și Volodimir Rogov, membru al Consiliului principal al Administrației Civil-Militare din regiunea Zaporojie a numit încă două ținte, publicând adresele administrației președintelui Ucrainei și Direcției principale de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei.

Liderul separatist pro-rus Denis Pușilin susține că Ucraina este de vină pentru atacul în care Daria Dughina a murit.

Propaganda rusă scrie că ținta atacului în care a murit Daria Dughina era de fapt tatăl său, Alexander Dughin care trebuia să fie în mașina care a explodat sâmbătă seară, dar ideologul lui Putin a ales în ultimul moment să meargă cu alt autoturism.

”Asasinarea Dariei Dughina nu este altceva decât o lovitură dată adevăratului centru de decizie din Rusia”, a spus Egor Kholmogorov, un jurnalist rus naționalist, pentru Pravda, ziarul Partidului Comunist în vremea URSS.

Kholmogorov acuză serviciile secrete din SUA și Marea Britanie că au pregătit atacul și a fost pus în aplicare de „sabotori ucraineni”, susținând că Kievul nu este în stare să planifice un astfel de atac, încât cele care au orchestrat lovitura sunt agențiile CIA și MI6.

Jurnalistul rus spune că Ucraina duce „un război de anihilare” cu rușii și că „vor fi pregătiți".
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:78 %
Vint:4,12 m/s
Tue
20
Wed
21
Thu
23
Fri
25
Sat
23
Arhivă Radio Chișinău