VIDEO | Fiica lui Alexander Dughin, considerat "Rasputinul lui Putin", a murit după ce mașina în care se afla a explodat. Rușii susțin că ținta era tatăl ei

  • 21 August 2022 07:47
VIDEO | Fiica lui Alexander Dughin, considerat

"Ghidul spiritual" al lui Vladimir Putin, Alexander Dughin, a scăpat de un atac cu mașină-capcană, atentat în care însă și-a pierdut viața fiica sa, Daria, informează The Sun, citând presa rusă.

Filosoful și naționalistul rus - despre care se spune că este un arhitect al războiului din Ucraina și este supranumit "Rasputinul lui Putin” - a schimbat mașinile cu fiica sa în ultimul moment sâmbătă seara, potrivit hotnews.ro.

El și fiica lui au fost oaspeți de onoare la festivalul familiei tradiționale de la Zaharovo și plănuiseră să plece împreună, potrivit violonistului Peter Lundstrem. Dar Dughin a sărit într-un alt vehicul și, fără să știe, a ocolit tentativa de asasinat, potrivit rapoartelor. Câteva minute mai târziu, filosoful de extremă-dreapta a fost fotografiat ținându-și mâinile în cap îngrozit, în timp ce se uita la urmările exploziei.

Daria a murit pe loc, după ce autoturismul Toyota Land Cruiser Prado în care se afla a explodat.

Ea devenise o personalitate publică de sine stătătoare ca "analist politic” și editorialist al publicației pro-Putin United World International. Cu câteva ore înainte de moartea ei, Daria fusese fotografiată la evenimentul de la Zaharovo alături de tatăl ei, filozoful cunoscut sub numele de "Creierul lui Putin”.

Presa locală a etichetat rapid explozia drept o tentativă de asasinat asupra autorului rus, iar Denis Pușilin, liderul autodeclaratei Republici Populare Donețk, a susținut că Dughin a fost ținta vizată

Daria a fost plasată pe lista sancțiunilor de Regatul Unit și SUA în aprilie pentru că a condus o "platformă pentru ultranaționaliștii ruși de a răspândi dezinformare și propagandă”. În martie, a apărut într-un interviu pentru YouTuber-ul rus Nikolai Rosov, în care a calificat Occidentul și Europa drept "rasiști totalitari, colonialiști și naziști”. Ea a susținut ferm invazia Ucrainei, cerând "unitate absolută” în țara ei, adăugând: "Nu sunt permise [alte] voci”.

Celebrul ei tată nu are niciun rol oficial în guvern, dar se spune că este un prieten apropiat și un consilier extrem de influent al președintelui rus. El a co-fondat Partidul Național Bolșevic în 1993, înainte de a deveni o figură fascistă proeminentă și susținător al lui Putin. El a cerut de multă vreme o invazie a Ucrainei și crede că Moscova are dreptul de a conduce toată Europa și Asia. Scrierile sale - care au fost lecturi obligatorii pentru soldații ruși - proclamă o viziune paranoică asupra lumii care promovează ideea ca Moscova să controleze totul "de la Vladivostok la Dublin”.

Dughin este faimos pentru cartea sa din 1997 Foundations of Geopolitics, care prezintă ideologia sa ultranaționalistă și neo-fascistă a eurasianismului. De asemenea, a venit cu noțiunea extremistă de „nouă Rusie” – despre care se spune că l-a inspirat pe Putin să anexeze Crimeea în 2014.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău