„Jeff Bezos crede că angajații sunt în mod inerent leneși”, afirmă fostul vicepreședinte al Amazon

  • 26 Iulie 20:02
„Jeff Bezos crede că angajații sunt în mod inerent leneși”, afirmă fostul vicepreședinte al Amazon

Amazon monitorizează fiecare mișcare a muncitorilor din depozitele sale deoarece „Jeff Bezos crede că angajații sunt în mod inerent leneși”, afirmă David Niekerk, fostul vicepreședinte al gigantului de comerț electronic, potrivit La Libre Belgique, citat de hotnews.ro.

Niekerk a afirmat pentru jurnaliștii de la New York Times că a participat la proiectarea sistemului de gestionare a depozitelor Amazon, acesta fiind construit în jurul convingerii lui Bezos că muncitorii trebuie împiedicați din a se răsfăța cu lenea lor naturală.

Bezos crede de asemenea că, în timp, dorința muncitorilor de a obține performanțe mai mici lasă loc „mediocrității”, potrivit lui Niekerk.

„Ceea ce spunea el (Bezos) este că natura noastră umană este să depunem cea mai scăzută cantitate de efort pentru obține ceea ce ne dorim sau de care avem nevoie ”, afirmă acesta.

Fostul vicepreședinte Amazon spune de asemenea că angajații temporari au puține șanse de avansare și că gigantul de comerț electronic nu garantează o creștere a salariilor după primii trei ani de la angajare.

Niekerk a mai declarat că Amazon poate chiar să concedieze angajații pentru o singură zi de productivitate scăzută.

La începutul lunii iunie, Washington Post a publicat o analiză bazată pe un raport al Administrației SUA pentru Sănătate și Siguranță în Muncă care a constatat că muncitorii din depozitele Amazon au fost de aproape două ori mai susceptibili să sufere răni grave decât angajații altor lanțuri de magazine.

Bezos a declarat în luna mai că Amazon lucrează pentru a „face eforturi pentru angajații săi” și că va investi peste 300 de milioane de dolari în 2021 pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă din depozitele sale, potrivit CNBC.

O investiție care, dacă dezvăluirile lui David Niekerk sunt corecte, nu ar fi tocmai un lux...

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
18,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:4,74 m/s
Sun
16
Mon
11
Tue
9
Wed
9
Thu
8

Curs oficial BNM 18 Septembrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.7694 -0.0000
USD 17.6521 -0.0000
RON 4.1969 -0.0000
UAH 0.6611 -0.0000
RUB 0.2435 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău