„Grănicerii” transnistreni au vrut să rețină patru cetățeni ai R.Moldova, acuzându-i că au traversat ilegal „frontiera”

  • 05 Aprilie 2019 14:00
„Grănicerii” transnistreni au vrut să rețină patru cetățeni ai R.Moldova, acuzându-i că au traversat ilegal „frontiera”

„Grănicerii” transnistreni au vrut să rețină patru cetățeni ai R.Moldova, acuzându-i că au traversat ilegal „frontiera”, anunță reprezentanții Chișinăului în cadrul Comisiei Unificate de Control (CUC), care califică acest incident ca fiind unul grav.

Potrivit unui comunicat al CUC, acest lucru s-a întâmplat, pe 31 martie, între localitățile Chircăiești și Chițcani, situația fiind investigată de către Poliție. 

De asemenea, Chișinăul semnalează că sunt noi cazuri de plasare a patrulelor mobile ale „grănicerilor” transnistreni în Zona de Securitate, care au avut loc în ultima săptămână în preajma localităților Gâsca, Hagimus, Hârbovăț și în municipiul Tighina. 

Un alt caz despre care se menționează în comunicatul Comisiei se referă la faptul că, pe 1 aprilie, ieșirea observatorilor militari, la solicitarea reprezentanților Chișinăului, a fost tergiversată timp de circa 8 ore de către partea transnistreană, ceea ce a făcut imposibilă documentarea privind amplasarea abuzivă a unui post mobil de „grăniceri”.

Astfel, în cadrul ședinței CUC nu s-a ajuns la un consens nici în ceea ce privește prezenței formațiunilor militare ale părților în Zona de Securitate pentru a asigura o transparentizare a acestei, precum și nici în privința  formulării unui răspuns la solicitarea Misiunii OSCE în Moldova privind modul de utilizare a echipamentului tehnic oferit pentru buna funcționare a Statului Major al Forțelor Mixte de Pacificare în martie 2018 care, de altfel, nu este utilizat integral potrivit destinației. 

Comisia Unificată de Control a aprobat retragerea postului staționar de „grăniceri” dintre localitățile Slobozia și Cremenciug, asumându-și sarcina de a monitoriza, prin intermediul structurilor subordonate, situația în sectorul respectiv.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău