„Gala Businessului Moldovenesc 2020” | Ion Chicu: R.Moldova poate să-și onoreze obligațiunile financiare datorită mediului de afaceri

  • 19 August 2020 15:04
„Gala Businessului Moldovenesc 2020”  | Ion Chicu: R.Moldova poate să-și onoreze obligațiunile financiare datorită mediului de afaceri

Datorită reprezentanților mediului de afaceri, statul Republica Moldova este capabil să-și onoreze obligațiunile financiare față de cetățeni, domeniile medicină, educație și față de alte sectoare foarte importante pentru țară. Este declarația premierului Ion Chicu, care a venit cu un mesaj în adresa reprezentanților mediului de afaceri, în cadrul difuzării live a evenimentului „Gala Businessului Moldovenesc 2020”, transmite IPN.

„Anul acesta economia Republicii Moldova, ca și cea regională și cea mondială, este lovită de o criză generată de pandemia COVID - 19. Efectele acestei crize pandemice sunt resimțite de toate sectoarele economice ale Republicii Moldova și, în aceste condiții, admirăm talentul, curajul și profesionalismul înalt al dumneavoastră, manifestat în această perioadă. Majoritatea ați reușit să păstrați locurile de muncă, să continuați activitatea în condiții foarte vitrege, să mențineți cu efortul financiar sustenabilitatea bugetară a Republicii Moldova”, a mai spus premierul

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Sergiu Harea, a menționat că „Gala Businessului Moldovenesc a anului 2020” prezintă companii notorii, care sunt caracterizate prin excelență, capacitatea de a crea valoare, dar îndeosebi prin a demonstra rezistență, ambiție și îndrăzneală. „În cadrul acestei ediții, sunt premiate nu doar companii care sunt consacrate în activitatea economică, dar și companii medii și mici, și chiar unele în fază de debut, ce promovează activele brand-ului „născut în Republica Moldova” peste hotarele ei”, a precizat Sergiu Harea.

Directorul general al Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, Viorel Iustin, a menționat că activitatea economică a unei țări depinde în mare măsură de prezența pe piață a unor mărci puternice, cu notorietate, inclusiv la nivel internațional și cu un nivel de protecție adecvat. „AGEPI investește resurse și mult efort în promovarea sistemului de proprietate intelectuală, prioritatea fiind crearea gradului de cultură, sporirea nivelului de cunoaștere, a dezvoltării abilităților cetățenilor și mediului de afaceri în scopul gestionării eficiente a activelor de proprietate intelectuală”, a spus directorul.

Dima Al-Khatib, reprezentantă rezidentă PNUD în Republica Moldova, a menționat că sectorul privat joacă un rol crucial în combaterea corupției. „Prin adoptarea unei atitudini de zero toleranță față de corupție, acesta poate promova o concurență loială, poate pune în aplicare politici care promovează un mediu de afaceri echitabil și corect și o interacțiune transparență și onestă cu sectorul public, astfel sprijinind dezvoltarea durabilă și creșterea economică”. „Utilizarea standardelor de integritate și a mecanismelor solide de prevenire a corupției pot fi măsuri mai eficiente și mai puțin costisitoare decât combaterea consecințelor corupției, atât pentru entitățile private, cât și pentru cele publice”, a spus Dima Al-Khatib.

„Gala Businessului Moldovenesc 2020” promovează concursurile: „Marca comercială a anului", care se desfășoară începând cu anul 2003, și „Premiul pentru realizări în domeniul calității produselor și serviciilor”, care este la a șasea ediție. În acest an, la concursuri  au participat circa 130 de companii, 83 fiind premiate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău