„Fantoma din Kiev”, legenda urbană a pilotului care a doborât 6 avioane rusești și însuflețește lupta ucrainienilor

  • 26 Februarie 2022 10:40
„Fantoma din Kiev”, legenda urbană a pilotului care a doborât 6 avioane rusești și însuflețește lupta ucrainienilor

Informații neconfirmate despre un pilot de luptă ucrainean care ar fi doborât mai multe avioane rusești au devenit virale pe rețelele de socializare. Nu există nicio dovadă că există, ba chiar imagini cu „faptele sale” s-au dovedit a fi de fapt dintr-un joc video. Cu toate acestea, oamenii răspândesc informații despre faptele acestuia de vitejie și inclusiv autoritățile se folosesc de această legendă urbană pentru a-i încuraja pe oameni, scrie New York Post, citată de Libertatea.ro.

Potrivit sursei citate, despre „Fantoma din Kiev”, pilot de vânătoare la bordul unui MiG-29, se spune că ar fi doborât șase avioane rusești în prima zi de lupte din Ucraina, joi, 24 februarie, după ce armata rusă a invadat vecinul de la vest. Informația a fost distribuită de zeci de mi de ori și presupusul erou a devenit rapid popular și simbolul rezistenței în Ucraina. Informațiile despre acest pilot rămân neconfirmate oficial în Ucraina. Mai mult, un videoclip care era prezentat drept dovada acțiunilor sale s-a dovedit a fi dintr-un joc video. Și deși nu sunt dovezi care să confirme existența acestui pilot, autoritățile promovează faptele sale eroice, chiar dacă neconfirmate.

Fostul președinte ucrainean Petro Poroșenko a publicat pe contul de twitter o fotografie cu un pilot la sol, la bordul unui MiG, echipat de luptă, susținând că e vorba despre „Fantoma din Kiev”. „În imagine avem pilotul MiG-29 cunoscut sub numele de Fantoma Kievului. El terorizează inamicii și face poporul ucrainean mândru. Are șase victorii în fața piloților ruși! Cu apărători atât de puternici, Ucraina va câștiga cu siguranță!”, a scris Poroșenko.

„Fantoma din Kiev”, legenda urbană a pilotului care a doborât 6 avioane rusești și însuflețește lupta ucrainienilor

În timpul nopții de sâmbătă spre duminică, pe rețelele de socializare au apărut alte informații despre doborârea a patru elicoptere ale forțelor ruse și al unui avion. În comentarii, această reușită a fost atribuită „fantomei din Kiev”, care „îi apără pe cetățenii capitalei ucrainene”. În alte comentarii, oamenii spun cum, indiferent dacă „Fantoma din Kiev” există sau nu, poveștile despre faptele sale sunt cele care oferă o umbră de optimism oamenilor aflați în buncăre. „Adevărată sau nu, acesta este EXACT genul de poveste inspiratoare de care are nevoie rezistența în acest moment!”, a spus un utilizator .

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:2,57 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău