„Erau 40 de copii în Gaza și vor elibera doar 30. Unde sunt ceilalți?”. Îngrijorare printre israelienii cu rude răpite de Hamas

  • 23 Noiembrie 2023 09:16
„Erau 40 de copii în Gaza și vor elibera doar 30. Unde sunt ceilalți?”. Îngrijorare printre israelienii cu rude răpite de Hamas

Israelienii care își așteaptă acasă rudele care au ajuns în mâinile Hamas se întreabă când le vor vedea și dacă ele sunt pe listele din acord. Oficialii israelieni au anunțat că eliberarea ostaticilor din Fâșia Gaza și încetarea focului, în urma acordului dintre Israel și Hamas, se amână. Urmau să înceapă în această dimineață în jurul orei 10, dar nu se va întâmpla mai devreme de vineri, scrie digi24.ro.

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului: "Planul asupra căruia s-a convenit nu va include eliberarea criminalilor. Include vizite ale Crucii Roșii la ostaticii rămași și administrarea de medicamente".

Gilad Korngold, israelian cu șapte rude în captivitate: "Pe de-o parte, sunt fericit. Pe de alta, sunt îngrijorat, pentru că nimeni nu mi-a spus că familia mea va fi în acest acord. Erau 40 de copii în Gaza și vor elibera doar 30. Unde sunt ceilalți?"

Daniel Hagari, purtător de cuvânt al IDF: "Nu știm când va începe încetarea focului. Vom fi pregătiți să facem tot ce este necesar. În momentul de față, ne concentrăm asupra războiului. În următoarele ore vom continua, vom continua până ajungem la etapa în care va trebui să ne oprim."


Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:0 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău