„El nu ne este țar!” | Manifestații anti-Putin în Rusia. Liderul opoziției, Aleksei Navalnîi, a fost reținut

  • 05 Mai 2018 16:06
„El nu ne este țar!” | Manifestații anti-Putin în Rusia. Liderul opoziției, Aleksei Navalnîi, a fost reținut

Liderul opoziției ruse, Aleksei Navalnîi, a fost reținut sâmbătă de poliție după ce și-a făcut apariția la o manifestație în centrul Moscovei pentru a protesta față de președintele rus Vladimir Putin, a declarat un aliat al opozantului, citat de Reuters.

Navalnîi le-a cerut criticilor Kremlinului să iasă în stradă sâmbătă, înaintea învestirii lui Vladimir Putin pentru al patrulea mandat de președinte, pentru a-și exprima opoziția față de ceea ce Navalnîi numește regimul autocratic de tip țarist al lui Putin.

"Navalnîi și-a făcut apariția în (Piața) Pușkinskaia și a fost rapid reținut. (Reținerea lui) a fost absolut ilegală", a declarat Leonid Volkov, un politician din opoziție, într-o înregistrare online.

Sâmbătă dimineața, zeci de susținători ai opozantului rus Aleksei Navalnîi au fost reținuți în Rusia în timpul unor manifestații organizate cu două zile înainte de învestirea lui Vladimir Putin pentru al patrulea mandat de președinte. Arestări au avut loc în Orientul Extrem și Siberia, unde au început sâmbătă mișcările de contestare, conform echipei lui Navalnîi și a unor observatori independenți, citați de AFP.

Observatorii se tem ca manifestațiile să nu degenereze în confruntări cu poliția, urmate de arestări masive, așa cum s-a întâmplat în timpul protestelor împotriva celui de-a treilea mandat al lui Putin în mai 2012. 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău