„Dosarul elicopterelor” | Mai multe persoane au fost scoase de sub urmărire penală

  • 03 Iulie 2020 10:06
„Dosarul elicopterelor” | Mai multe persoane au fost scoase de sub urmărire penală

Dintre persoanele reținute pentru asamblarea clandestină a aparatelor de zbor, în primele 24 de ore, în privința la cinci, procurorii au ajuns la concluzia că aceștia nu au avut vreun rol infracțional și au fost scoși de sub urmărire penală. Totodată, acestora le-a fost atribuit statutul de martori. 

În următoarea zi, după audierea și stabilirea circumstanțelor în raport cu alte două persoane reținute, procurorii au dispus scoaterea și acestora de sub urmărire penală.

„La această etapă, urmărirea penală se focusează pe acțiunile infracționale ale altor trei persoane, iar din punct de vedere al acumulării probatoriului, vor fi dispuse un șir de expertize – tehnico-aeronautică, merceologică, informatică, precum și urmează a fi analizate toate actele (schițe, planuri și alte documente) – în vederea investigării faptei și nu a persoanelor (la moment, nicio persoană nu se află în detenție)”, se arată în comunicatul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organzate și Cauze Speciale. 

Menționăm că oamenii legii au anunțat anterior că au descoperit că un grup organizat din care făceau parte mai multe persoane din regiunea transnistreană produceau ilegal elicoptere la Criuleni. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău