„Dedeman” anunță că își va retrage proiectul investițional definitiv, dacă până la 1 decembrie CMC nu-l va vota

  • 15 Noiembrie 2017 10:12
„Dedeman” anunță că își va retrage proiectul investițional definitiv, dacă până la 1 decembrie CMC nu-l va vota

Rețeaua de magazine „Dedeman” anunță că își va retrage proiectul investițional definitiv, dacă până pe data de 1 decembrie, Consiliul Municipal Chișinău nu-l va vota.

Potrivit unui comunicat al retelei de magazine, la 9 noiembrie a fost trimisa o cerere primarului interimar Silvia Radu, prin care a fost solicitat ca proiectul sa fie pus pe ordinea de zi a CMC pentru examinare.

„Beneficiarii proiectului s-au conformat tuturor cerințelor înaintate de autoritățile publice. Proiectul fost avizat de autoritățile competente parcurgând toate procedurile necesare. În decembrie 2016, după multiple amânări, proiectul a fost transmis de către Primărie Consiliului Municipal Chișinău (CMC) pentru a fi aprobat definitiv. Din acel moment proiectul a rămas blocat până în prezent în CMC.

După publicarea informației date, o parte din fracțiunile Consiliului Municipal Chișinău și-au declarat public susținerea și deschiderea pentru votarea proiectului dat. La 27 octombrie 2017 proiectul a primit aviz pozitiv în Comisia de specialitate. Ulterior, chestiunea a fost pusă pe ordinea de zi a ședinței CMC din 31 octombrie 2017. Cu toate acestea, chestiunea dată a fost exclusă, fără nici un fel de explicații, de pe ordinea de zi prezentată nemijlocit în ședința CMC. 

Prin urmare, proiectul este plasat din nou în incertitudine, iar lipsa unei decizii a CMC până la 1 decembrie 2017 ar putea duce la retragerea definitiva a investitorului”, se arată în comunicatul emis pentru presă. 

Rețeaua de magazine Dedeman din România urma să investească 20 de milioane de euro în Republica Moldova, însă pe 20 septembrie a anunțat că se retrage definitiv de pe piața de la noi din cauza birocrației excesive și a barierelor administrative. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău