„Ce ai? Dacă sunt civili, ucide-i pe toți”: O nouă înregistrare audio șocantă arată cum vorbesc soldații ruși din Ucraina între ei

  • 11 Aprilie 2022 15:01
„Ce ai? Dacă sunt civili, ucide-i pe toți”: O nouă înregistrare audio șocantă arată cum vorbesc soldații ruși din Ucraina între ei

Oficialii ucraineni spun că forțele armate ale țării au interceptat conversații șocante între soldații ruși care vorbesc despre uciderea și violarea civililor, relatează Insider.

Înregistrarea audio, care a fost obținută și publicată de jurnaliștii de la CNN, includ ordine de a ucide civili și o discuție despre violarea unei fete de 16 ani de către militarii ruși, scrie HotNews.ro.

Nu este clar unde au fost interceptate conversațiile însă oficialii ucraineni spun că acestea sunt între soldații ruși și comandanții lor.

„A trecut o mașină pe lângă noi dar nu sunt sigur dacă era o mașină sau un vehicul militar. Dar din ea au ieșit doi oameni îmbrăcați în civil”, relatează unul dintre soldați prin radio.

„Ucide-i pe toți, ce naiba”, răspunde o a doua voce. Primul soldat începe să protesteze, afirmând că localitatea este una civilă, la care a doua persoană răspunde: „Ce ai? Dacă sunt civili, ucide-i pe toți”.

Înregistrarea publicată de CNN conține de asemenea o discuție între un militar rus dintr-un regiment de tancuri spunându-i prin radio unei femei că 3 tanchiști au violat o fată de 16 ani.

„Tanchiștii noștri?”, întreabă femeia. După ce acesta confirmă că „da”, ea răspunde: „La dracu'”.

Soldații ruși vorbesc între ei despre uciderea civililor

Noua înregistrare a apărut după ce joia trecută cotidianul german Der Spiegel a scris că serviciile de informații ale Berlinului au interceptat conversații între soldații ruși aflați în Ucraina care sugerează că împușcarea civililor ar face parte din strategia de război a Rusiei.

Un soldat povestește altuia, într-una dintre aceste interceptări, cum el și alți soldați au împușcat o persoană pe o bicicletă; într-o altă conversație interceptată de BND se aude un bărbat afirmând că „mai întâi civilii sunt interogați, apoi sunt împușcați”.

Potrivit Der Spiegel, respectivele înregistrări au fost prezentate miercuri în parlamentul de la Berlin și că din raportul serviciului de spionaj german se deduce că membri ai „Grupului Wagner”, cunoscuți pentru brutalitatea lor împotriva civililor în războiul din Siria, ar fi responsabili de moartea unor civili și în Ucraina.

Duminică, administrația președintelui american Joe Biden a avertizat că noul comandant al forțelor de invazie rusești din Ucraina, generalul Alexander Dvornikov, „are un CV ce include brutalitatea contra civililor în alte teatre de război”.

„Acest general va fi doar un alt autor de crime și brutalități împotriva civililor ucraineni”, a subliniat duminică Jake Sullivan, consilierul american pentru probleme de securitate națională al Casei Albe.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:82 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău