„Cazul Gațcan”, la Curtea Constituțională. „Pro Moldova” a depus o sesizare

  • 04 Iulie 2020 14:55
„Cazul Gațcan”, la Curtea Constituțională. „Pro Moldova” a depus o sesizare

Deputatul „Pro Moldova”, Sergiu Sârbu, anunță că a depus o sesizare la Curtea Constituțională, cerând să examineze în regim de urgență cazul referitor la deputatul Ștefan Gațcan.

 „Vom solicita Înaltei Curți să interpreteze Constituția, să se expună asupra posibilității exercitării de presiuni față de un deputat pentru a renunța la mandat. Cum se înacrează aceasta în principiile constituționale ale independenței mandatului, votului, opiniilor și principiul neadmiterii unui mandat imperativ. Am solicitat Curții să ne spună concret dacă deputatul este în serviciul poporului sau în serviciul unui partid”, a declarat Sergiu Sârbu. 

Menționăm că socialiștii au anunțat că Ștefan Gațcan a scris o cerere în vederea depunerii mandatului de deputat. Aceasta se întâmpla la o zi după ce Gațcan a anunțat că părăsește fracțiunea PSRM și se alătură grupului „Pro Moldova”. Astfel, deputații din cadrul grupului susțin că Ștefan Gațcan a fost sechestrat și amennțat că să depună cererea respectivă, fapt negat de socialiști. Deputatul nu se află acum în R.Moldova și a publicat două înregistrări video în care apare cu mască, spune că e bine, are nevoie de reablitare psihico-emoțională și neagă că a fost sechestrat. Reprezentanții opoziției cpnsideră că acesta nu este sincer în declarații. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău