„Caravana milosteniei” a Mănăstirii Hadâmbu din Iași. Peste două tone de alimente vor ajunge la persoanele nevoiașe din R. Moldova, prin intermediul Episcopiei de Bălți a Mitropoliei Basarabiei

  • 10 Octombrie 09:24
„Caravana milosteniei” a Mănăstirii Hadâmbu din Iași. Peste două tone de alimente vor ajunge la persoanele nevoiașe din R. Moldova, prin intermediul Episcopiei de Bălți a Mitropoliei Basarabiei

Marți, 08 octombrie 2024, PCuv Arhimandrit Nicodim Gheorghiță, starețul Mănăstirii Hadâmbu din Arhiepiscopia Iașilor, a efectuat, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, o nouă vizită, la Episcopia de Bălți a Mitropoliei Basarabiei.

„Și de data aceasta, părintele stareț a adus, în dar, pentru frații din Basarabia, peste două tone de produse alimentare (ulei, orez, faină de grâu, faină de porumb, paste făinoase, hrișcă, zahăr).

Acțiunea social-filantropică a avut loc în cadrul proiectului „Caravana milosteniei” a Mănăstirii Hadâmbu.

Părintele Nicodim a fost însoțit, la Bălți, de către PCuv. Protosinghel Iorest Goraș, secretarul așezământului monastic, PC Părinte Emanuel Apetrei, de la parohia Urșița, com. Mironeasa, jud. Iași și părintele Nicolae Tverdostup, de la parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” din satul Romanovca, protopopiatul Ungheni, Arhiepiscopia Chișinăului. În Bălți delegația de la Hadâmbu a fost însoțită, la magazinul Metro, de către PC părinte Dorian Revenco, protopopul de Bălți.

Preasfințitul Părinte Antonie i-a mulțumit părintelui stareț pentru ajutorul, fără preț, acordat fraților basarabeni și a menționat că aceste produse alimentare vor aduce multă mângâiere și bucurie în familiile mai nevoiașe, unde aceste produse vor ajunge.

PS Antonie, între altele, a menționat: „Părintele Nicodim este asociat, mai ales, aici, în partea de nord cu binefăcătorul sau persoana care dăruiește, ajută, sprijină, este alături de cel în necaz. Gestul de ajutorare al părintelui Nicodim este aducător de speranță pentru multe familii basarabene”.

„Îi mulțumim părintelui Nicodim, în numele tuturor benefeciarilor, pentru darurile oferite și mulțumim de asemenea fiilor duhovnicești, care au donat pentru ca părintele să poată aduce acest lot de produse la Bălți. Bunul Dumnezeu să răsplătească pe toți”, a mai spus PS Antonie”, potrivit unui comunicat al Episcopiei de Bălți a Mitropoliei Bsarabiei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
16,07
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
20
Sat
14
Sun
12
Mon
10
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău