„Calea Ferată din Moldova” a lansat licitația pentru reabilitarea infrastructurii feroviare

  • 25 Februarie 2019 11:06
„Calea Ferată din Moldova” a lansat licitația pentru reabilitarea infrastructurii feroviare

Întreprinderea de stat „Calea Ferată din Moldova” a lansat licitația pentru selectarea companiei care va realiza lucrările de reabilitare a infrastructurii feroviare. Companiile interesate să-și depună ofertele urmează să se înregistreze pe platforma oficială BERD pentru achiziții electronice a clienților.

Potrivit unui comunicat al întreprinderii, tenderul se va desfășura în două etape. Prima etapă presupune depunerea ofertelor tehnice. Ulterior, participanții selectați vor fi invitați să-și prezinte ofertele financiare în cadrul celei de-a doua etape.

Compania selectată va fi responsabilă pentru proiectarea și reabilitarea liniei feroviare Bender – Basarabeasca – Etulia-Giurgiulesti, pe o distanță de aproximativ 233 de kilometri, precum și să efectueze lucrări de renovare a stației Giurgiulești. Scopul proiectului este reînnoirea și modernizarea liniilor de cale, control comandă și semnalizare, telecomunicații, treceri de nivel și echipamente de alimentare cu energie. Implementarea acestuia va permite majorarea vitezei de circulație a trenurilor până la 100 km/h și, respectiv, creșterea fluxului de transport marfar.

Planul de renovare a infrastructurii face parte din amplul și ambițiosul Proiect de Restructurare și Reorganizare a sectorului feroviar din Republica Moldova, finanțat de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Banca Europeană de Investiții și Fondul de Investiții pentru Vecinătate a Uniunii Europene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău