„August”, premieră pe scena Teatrului „Mihai Eminescu”

  • 18 Ianuarie 17:49
„August”, premieră pe scena Teatrului „Mihai Eminescu”

Premiera spectacolului „August” a dramaturgului american Tracy Letts, în regia lui Alexandru Cozub, va avea loc pe 20 și 21 ianuarie pe scena Teatrului Național „Mihai Eminescu”, transmite IPN.

Spectacolul va fi jucat și la Iași, pe 25 ianuarie, pe Scena Teatrului Național „Vasile Alecsandri”, în cadrul Turneului Unirii.

Regizorul Alexandru Cozub a spus că a încercat să facă un spectacol care să placă și să adune public.

Secretarul literar al Teatrului Național „Mihai Eminescu”, Maria Pilchin, a remarcat că regizorul aduce în scenă un important dramaturg american, un text dramatic într-o viziune regizorală inedită. Spectatorul va prezenta „un tribunal al familiei”, „o dramă de familie”. Este o dramă a unei generații, dar și un „tribunal al sinelui”, un spectacol despre devenirea umană în cadrul celulei societății – familia, dar și devenirea din interior.

Acțiunea are loc într-un august torid, unde Violet, o mamă bolnavă, alarmată de dispariția soțului său, Beverly Weston, își cheamă copiii și sora să revină acasă, în ținutul arid și bântuit de tornade din Oklahoma. Un text faimos despre reversul întunecat al relațiilor de familie, despre coșmarul toxic în care se pot scufunda în absența empatiei, a căldurii sufletești, despre înstrăinare și ambiții, despre ne-iubire și egoism.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
28,24
Câțiva nori
Umiditate:61 %
Vint:3,09 m/s
Tue
23
Wed
25
Thu
26
Fri
20
Sat
24
Arhivă Radio Chișinău