„Air Moldova”a încheiat colaborarea cu cei de la „Yan Air”: Nu mai avem nicio relație contractuală cu compania „Yan Air”de aproape o lună”(Ziarul Național)

  • 07 Iunie 2019 12:13
„Air Moldova”a încheiat colaborarea cu cei de la „Yan Air”: Nu mai avem nicio relație contractuală cu compania „Yan Air”de aproape o lună”(Ziarul Național)

Compania „Air Moldova” susține că nu mai are nicio relație contractuală cu ucrainenii de la „Yan Air” de aproape o lună, astfel nu mai sunt închiriate nave pentru unele curse. Compania națională dă asigurări că toate avioanele din flota sa sunt sigure și corespund tuturor standardelor internaționale, dovadă fiind și certificatele emise de instituții internaționale în domeniu, scrie Ziarul Național.

„Informăm opinia publică că, de la mijlocul lunii mai, „Air Moldova” nu mai are nicio relație contractuală cu compania „Yan Air”. „Air Moldova” nu folosește serviciile acestei companii și, respectiv, niciun avion „Yan Air””, se arată într-un comunicat difuzat astăzi de „Air Moldova”.

Sursa citată subliniază că toate avioanele din flota sa, dar și cele care prestează servicii companiei, sunt sigure și corespund tuturor standardelor de calitate și siguranță. „Acestea sunt verificate și testate permanent la cele mai cotate centre și de specialiști internaționali în domeniu”.

„Air Moldova” amintește că dispune de certificate de calitate și securitate eliberate de autorități aeronautice internaționale de prestigiu. Printre acestea este și certificatul transmis recent de Agenția de Siguranță Aeronautică Europeană, potrivit căruia „Air Moldova” este una sigură și prestează servicii de calitate în conformitate cu standardele UE.

Compania „Air Moldova” îndeamnă instituțiile media care au difuzat informații false despre avioanele companiei și relațiile sale cu „Yan Air” să publice dezmințirile de rigoare. „Având în vedere informațiile prezentate mai sus, îndemnăm toate instituțiile media care au publicat știri false despre avioanele „Air Moldova” și relațiile sale contractuale cu alte companii, să publice dezmințirile care se cer, în conformitate cu legislația în vigoare și cu prevederile Codului deontologic al jurnaliștilor”, conchid reprezentanții companiei.

Amintim că „Air Moldova” este și singura companie din R. Moldova care deține un certificat de securitate „Operational Safety Audit” eliberat de Asociația Internațională de Transport Aerian (IATA).

Sursa:Ziarul Național 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri România-Actualități
Meteo Chișinău
13
Ploaie de scurtă durată
Umiditate:100 %
Vint:4,6 m/s
Fri
14
Sat
13
Sun
15
Mon
17
Tue
17

Curs oficial BNM 28 Mai 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4945 0.0872
USD 17.6942 -0.0237
RON 4.0244 0.0178
UAH 0.6558 -0.0019
RUB 0.2497 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău