„A invitat la nuntă” 10 turci, pentru ai ajuta să ajungă ilegal în UE. Un azer, reținut în R. Moldova pentru organizarea migrației ilegale

  • 17 Noiembrie 2023 10:15
„A invitat la nuntă” 10 turci, pentru ai ajuta să ajungă ilegal în UE. Un azer, reținut în R. Moldova pentru organizarea migrației ilegale

Ofițerii Centrul pentru combaterea traficului de persoane a INI și procurorii PCCOCS, anunță reținerea unui bărbat din Azerbaidjan pentru organizarea transportării ilegale a 10 solicitanți din Turcia spre Uniunea Europeană, cu tranzitarea R. Moldovei, scrie echipa.md.

Bărbatul cu vârsta de 34 de ani, își deservea clienții în baza unei taxe ce varia între 6500 până la 8000 euro de la fiecare migrant. Astfel, pe parcursul anului 2023, acesta ar fi creat un grup infracțional bine organizat în scopul tranzitării Moldovei spre Uniunea Europeană, prin înțelegere prealabilă cu cetățeni ai Turciei.

Acesta a desfășurat activitate infracțională atât în Moldova, cât și în Ucraina, iar pentru ca să-și ascundă intenția de transportare ilegală a migranților în UE, bărbatul le trimitea victimelor în Turcia invitații la propria nuntă. Bărbatul a fost denunțat autorităților de un grup de migranți, cărora autoritățile de la frontieră nu le-au permis traversarea hotarului și, prin urmare, au revenit în hotel și au achitat cazarea de circa o săptămână, deși acesta le promisese „rezolvarea” situației în doar câteva zile,  iar ulterior nici nu răspundea la apeluri.

Așa cum ulterior acesta se afla în Ucraina, bărbatul a fost anunțat în căutare internațională de Centrul pentru combaterea traficului de persoane a INI, la solicitarea PCCOCS, în vara anului 2023. Ulterior extrădării lui autorităților din Moldova cu suportul Direcției Cooperare Polițienească Internațională a IGP, învinuitul a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău