„Pasaje disputate din Noul Testament”, cu Cristian Bădiliță

  • 03 Aprilie 2014 09:40
„Pasaje disputate din Noul Testament”, cu Cristian Bădiliță

Direcția Cultură a Primăriei Chișinău vă invită la Conferința cu titlul „Pasaje disputate din Noul Testament”, care va avea loc sâmbătă, 5 aprilie, la Biblioteca „Onisifor Ghibu”, ora 14.00.

Conferința își propune să analizeze, pentru publicul larg, un număr de pasaje din Noul Testament care au ridicat și continuă să ridice probleme de ordin filologic sau teologic. Se va prezenta o traducere cât mai exactă a textelor respective, apoi se vor prezenta soluțiile propuse, dificultățile, precum și miza de ordin teologic, subliniindu-se, acolo unde va fi cazul, diferențele de interpretare în diferitele confesiuni creștine. Dintre temele abordate: Rugăciunea domnească, femeia adulteră, frații lui Iisus, domnia celor o mie de ani, Katechonul…

În cadrul Salonului internațional de carte pentru copii și tineret va fi lansată cartea scriitorului Cristian Bădiliță, cu titlul „Harababura”. (CIE Moldexpo, pav.3, sala de conferințe, ora 10.15)

Cristian Bădilițăeste teolog, eseist, traducător și poet român contemporan. Este doctor în istoria creștinismului antic al Universității Paris IV Sorbona. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău