“Istoria jurnalismului din România în date”- a fost lansată la Radio Chișinău

  • 23 Decembrie 2012 21:11
“Istoria jurnalismului din România în date”- a fost lansată la Radio Chișinău

“Istoria jurnalismului din România în date” este prima și singura lucrare pe această temă, o enciclopedie cronologicăa jurnalismului din România, așa cum indică și titlul secundar, sau subtitlul, dacă vreți.

O lucrare care include în articolele ei 18.000 de publicații periodice, radiouri, televiziuni, agenții de presă, precum și 33.500 de personalități jurnaliști și publiciști.

“Istoria jurnalismului din România în date” acoperă 280 de ani de presă în România – din 1731 până în 2011 – și oferă informații relevante nu numai despre producția jurnalistică în limba română, ci și despre cea a comunităților maghiară, germană, evreiască, bulgară, sârbă, rusă etc. din spațiul românesc.

Enciclopedia cronologică este un volum util pentru toți cei interesați de istoria jurnalismului și a culturii române, care face posibile cercetări ale presei pe perioade determinate, marcări ale unor aniversări și comemorări, comparații între ani și etape din evoluția presei sau analize ale transformărilor legislației presei.

Este un proiect de anvergură la care au lucrat timp de patru ani 120 de specialiști, așa după cum declară coordonatorul lucrării, domnul profesor Marian Petcu în ”Cuvântul înainte” al volumului.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău