„Diaconia” a colectat peste 12 tone de produse alimentare campaniei „Masa Bucuriei”

  • 18 Aprilie 2014 13:24
„Diaconia” a colectat peste 12 tone de produse alimentare campaniei „Masa Bucuriei”

Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei a colectat peste 12 tone de produse alimentare în cadrul tradiționalei campanii de Paște „Masa Bucuriei”.

Campania este organizată pentru al cincilea an consecutiv și are drept scop asigurarea alimentației persoanelor nevoiașe.

Donațiile s-au făcut în 57 de supermarketuri din Chișinău, Edineț, Cahul, Ștefan Vodă, Căușeni, Ungheni, Călărași, Cantemir, Bălți și Stăuceni, cu ajutorul a 400 de voluntari, care i-au îndemnat pe oameni să-și împartă cumpărăturile cu un flămând.

O parte din produsele alimentare colectate a fost deja împărțită la peste 200 de bătrâni, înainte de Paște, iar altă cantitate va fi donată pe parcursul Săptămânii Luminate, a subliniat pentru Radio Chișinău, directorul Misiunii „Diaconia”, Igor Belei. Restul produselor vor ajunge la beneficiarii cantinei sociale mobile „Aproape de Aproapele” din Chișinău, care deservește zilnic 150 de persoane nevoiașe și la alte cantine sociale. Oamenii devin tot mai receptivi la asemenea campanii de caritate a subliniat Igor Belei.

Campania „Masa Bucuriei” 2014 s-a desfășurat cu binecuvântarea ÎPS Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:1,54 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău