„CNA a vândut „Dosarul Vicol” pe bucăți” (Ziarul de Gardă)

  • 07 Martie 2013 13:53
„CNA a vândut „Dosarul Vicol” pe bucăți” (Ziarul de Gardă)

O primă rundă de negocieri cu liderii AIE nu s-a soldat cu vreun rezultat, scrie Adevărul. „E prematur“, afirmă președintele Nicolae Timofti.

O primă rundă de negocieri cu liderii AIE nu s-a soldat cu vreun rezultat, scrie Adevărul. „E prematur“, afirmă președintele Nicolae Timofti. În timp ce presa, dar și unii politicieni au dat câteva nume de posibili premieri, foștii colegi de-ai lui Filat îi sugerează că, dacă refuză dialogul, ar putea fi cercetat penal, după modelul Iuliei Timoșenko sau al lui Adrian Năstase.

Timpul remarcă faptul că în timp ce cancelariile occidentale și-au exprimat îngrijorarea pentru situația din Republica Moldova, generată de demiterea Guvernului AIE, Kremlinul s-a grăbit să decreteze că moldovenii au obosit de integrare europeană și s-au săturat de liberalism. Potrivit cotidianului, circul de la Chișinău a avut rolul de a compensa moral eșecul din Ucraina, acolo unde șantajul putinist al Uniunii Euroasiatice nu a ținut.

„CNA a vândut „Dosarul Vicol” pe bucăți”, titreaza Ziarul de Gardă. Publicația amintește că la începutul săptămânii s-a produs o nouă scurgere de informații din „Dosarul Vicol”. Deși acces direct la CD-urile cu interceptări și stenograme are CNA, Procuratura Generală și judecătorul de instrucție, aceștia declară că nu cunosc cine a aruncat în presă, intenționat, stenogramele interceptărilor. Procuratura investigheaza inclusiv implicarea CNA-ului în plasarea interceptărilor și stenogramelor în mass-media”, susține procurorul general interimar Andrei Pântea. Pe de altă parte, CNA îi solicită Procuraturii Generale să se abțină de la investigarea scurgerii de informații din „Dosarul Vicol”, suspectând instituția de implicare în acest caz. Și avocata lui Vicol arată cu degetul spre CNA, relevă publicația.

Ziarul e Gardă publică joi un interviu cu ministrul Tineretului și Sportului, de unde aflăm ca Octavian Țîcu își propune să genereze un program național de recuperare a memoriei istorice prin politici speciale. Asta ar însemna, inclusiv, organizarea unor expediții ale tinerilor prin locurile în care, altădată, au fost deportați moldovenii, pentru a stabili o legătură cu trecutul. Potrivit ministrului, va fi un proiect extins, în care vor fi implicate și instituțiile universitare. Din cauza lipsei unor astfel de piloni identitari suntem dezorientați, sustine Octavian Țîcu.

În Ziarul e Gardă mai scrie ce fac foștii miniștri de Interne? După anii '90, R. Moldova a avut 13 miniștri de Interne. Dacă unii dintre aceștia s-au regăsit în politică, companii private de securitate, IT, business, sunt implicați în procese de judecată, în urma evenimentelor din aprilie 2009, alții sunt în căutarea unui job. În timpul liber, unii ex-miniștrii de Interne fac sport pentru a-și menține forma fizică. În weekend, alții, obișnuiesc să meargă cu soțiile la teatru sau concerte.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:2,06 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău