Zrenjanin, ales Orașul European al Sportului pentru 2021

  • 06 August 2020 16:30
Zrenjanin, ales Orașul European al Sportului pentru 2021

Orașul Zrenjanin, din nordul Serbiei, a fost ales Orașul European al Sportului pentru 2021, titulatură care-i va fi recunoscută până la finele anului de către Parlamentul European, scrie EFE care citează cotidianul sârb Politika.

Unii dintre cei mai valoroși sportivi sârbi sunt din acest oraș, precum actuala campioană europeană la săritura în lungime, Ivana Spanovic, jucătoarele de volei Jovana Brakocevic și Maja Ognjenovic, fostul baschetbalist Dejan Bodiroga sau frații Vanja și Nikola Grbic, doi foști jucători de volei.

Titlul a fost acordat orașului Zrenjanin, cu aproximativ 130.000 de locuitori, de către Asociația Capitalelor Europene și a Orașelor Sportive (ACES Europa).

Asociația, cu sediul la Bruxelles, a menționat într-o scrisoare către autoritățile locale din Zrenjanin, că orașul ''a dezvoltat o politică sportivă exemplară, cu conținut, programe și activități diverse''.

Viceprimarul din Zrenjanin, Simo Salapura, a afirmat că a fost ''onorat'' de titulatura primită de municipalitate, amintind că sportivii din Zrenjanin au câștigat 23 de medalii olimpice pentru Serbia, transmite AGERPRES.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău