Zoom ajunge la o înțelegere de 85 de milioane de dolari în litigiul privind viața privată a utilizatorilor

  • 02 August 10:15
Zoom ajunge la o înțelegere de 85 de milioane de dolari în litigiul privind viața privată a utilizatorilor

Aplicația de videoconferințe online Zoom a acceptat să plătească 85 de milioane de dolari și să-și îmbunătățească politica de protecție a datelor și securitatea, pentru a soluționa litigiul în care este acuzată că a încălcat dreptul la respectarea vieții private a utilizatorilor, împărțind datele personale cu Facebook, Google și LinkedIn, și nu a luat suficiente măsuri pentru a împiedica incidentele de tipul "zoombombing", în care unele persoane neautorizate perturbă videoconferința, transmite Reuters.

În contextul măsurilor adoptate de autorități pentru stoparea răspândirii pandemiei de coronavirus (COVID-19), Zoom a devenit una dintre cele mai populare platforme, fiind însă afectată de probleme de securitate la care compania a răspuns printr-o actualizare a software-ului. Printre problemele apărute s-a numărat fenomenul "zoombombing", în care o persoană neautorizată accesează o videoconferință și afișează material ofensator.

Zoom a fost de acord cu măsuri de securitate, inclusiv alertarea utilizatorilor când cei care găzduiesc întâlnirea sau alți participanți utilizează aplicații terțe în reuniuni. De asemenea, Zoom va furniza pregătire specializată angajaților în domeniul vieții private și al gestionării datelor.

Compania cu sediul în San Jose susține că nu este vinovată, dar nu a răspuns solicitărilor de a comenta informația.

Deși Zoom a strâns aproximativ 1,3 miliarde de dolari din abonamente Zoom Meetings ale grupului de reclamanți, avocații reclamanților susțin că înțelegerea de 85 de milioane de dolari este rezonabilă, ținând cont de riscurile legate de litigiu. Ei intenționează să ceară 21,25 milioane de dolari pentru taxele legale.

În aprilie 2021, Zoom avea 497.000 de clienți care aveau peste zece angajați, în creștere de la 81.900 în ianuarie 2020. Creșterea numărului de utilizatori ar putea încetini sau scădea, după ce tot mai mulți oameni se vaccinează și revin la serviciu sau la școală, a previzionat compania americană.

Directorul general al Zoom Video Communications Inc, Eric Yuan, a anunțat recent o actualizare a planului pentru îmbunătățirea securității platformei, urmând să fie lansată o nouă versiune, în care vor fi îmbunătățite caracteristicile de criptare ale aplicației.

Zoom l-a angajat în funcția de consilier pe fostul director pentru securitate de la Facebook Alex Stamos și a înființat un consiliu consultativ pentru a îmbunătăți protecția datelor și securitatea.

Zoom, software dedicat apelurilor video între utilizatori, este folosit de milioane de utilizatori din întreaga lume, de la lecțiile online ale profesorilor, la întâlniri de afaceri, pe fondul restricțiilor din timpul pandemiei. Dar informațiile recente care au pus sub semnul întrebării practicile companiei privind protecția vieții private i-au speriat pe investitori, ștergând o parte din capitalizarea bursieră record a Zoom.

Zoom concurează cu Teams (aplicația Microsoft) și cu Webex (de la Cisco).

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
19,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:88 %
Vint:5,62 m/s
Sun
16
Mon
11
Tue
9
Wed
9
Thu
8

Curs oficial BNM 18 Septembrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.7694 -0.0000
USD 17.6521 -0.0000
RON 4.1969 -0.0000
UAH 0.6611 -0.0000
RUB 0.2435 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău