ZONA DE SECURITATE: Protest „Fără bariere” la Tighina

  • 28 Aprilie 2023 18:42
ZONA DE SECURITATE: Protest „Fără bariere” la Tighina

Mai mulți tineri de pe ambele maluri ale Nistrului au organizat, vineri 28 aprilie, un protest la postul ilegal instalat la intrare în orașului Bender/Tighina, în apropiere de satul Varnița din raionul Anenii Noi, la care au cerut să fie eliminate posturile ilegale impuse de regimul separatist, scrie Radio Chișinău.

Astfel de acțiuni „Fără Bariere” urmează să se desfășoare în fiecare zi de vineri, până la eliminarea definitivă a barierelor impuse de administrația separatistă de la Tiraspol, informează Zona de Securitate.

Grigori Fiodorov a declarat pentru Zona de Securitate că „Aceasta delimitare între maluri nu trebuie să existe, această acțiune reprezintă dorința noastră de a nu avea o frontieră în interiorul țării! Sunt sigur că majoritatea locuitorilor regiune care locuiesc în regiune, dar muncesc sau au diferite activități în afara regiunii sunt intimidați de această delimitare, vedem că autoritățile constituționale la fel s-au resemnat în privința existenței lor și nu mai fac acțiuni concrete de eliminarea a frontierei imaginare, sau chiar dacă se discută rămâne doar la nivelul discuțiilor. Noi însă vrem să le arătăm că nu suntem de acord cu această situație.”

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău