Ziua Unirii este marcată astăzi și la Chișinău de partidele și organizațiile unioniste

  • 01 Decembrie 2020 10:35
Ziua Unirii este marcată astăzi și la Chișinău de partidele și organizațiile unioniste

Ziua Unirii este marcată astăzi și la Chișinău de partidele și organizațiile unioniste.

Partidul Unității Naționale au organizat în această dimineață o acțiune de celebrare a Zilei Naționale a României la monumentul celor trei martiri – Alexei Mateevici, Andrei Hodorogea și Simion Murafa, din scuarul Catedralei din Chișinău.

Într-o declarație a Mișcării Politice Unirea, cu ocazia împlinirii a 102 ani de la Marea Unire și a 100 de ani de la recunoașterea internațională a acestui act istoric, se subliniază că este necesar și firesc ca Unirea R. Moldova cu România să aibă loc, pentru că aceasta reprezintă o integrare europeană mai profundă și un act de reparație a nedreptății istorice. „Este legitim și just ca, în cadrul UE, să fie lichidate, complet, consecințele Pactului Ribbentrop-Molotov și să nu existe niciun fel de frontiere între românii de pe cele două maluri ale Prutului, toți beneficiind de aceeași securitate, prosperitate și de aceeași calitate a vieții”, potrivit declarației Mișcării Politice Unirea.  

Un marș al Unirii este anunțat pentru ora 12, de Asociația „UNIREA-ODIP”. Manifestanții vor porni în marș din fața Liceului „Gheorghe Asachi” și vor întinde un tricolor imens de 102 metri lungime, simbolizând astfel împlinirea a 102 ani de la unificarea tuturor teritoriilor românești.

În cadrul marșului, participanții vor merge la principalele instituții de stat din centrul Chișinăului pentru a aprecia și câteva din numeroasele investiții și ajutoare frățești oferite de România pentru Republica Moldova.

Potrivit organizatorilor, evenimentul se va desfășura cu respectarea tuturor normelor de protecție împotriva pandemiei de coronavirus.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Probleme la zi
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău