Ziua Tineretului: 10 deputați de la Chișinău au vârsta de cel mult 35 de ani

  • 12 August 2023 14:21
Ziua Tineretului: 10 deputați de la Chișinău au vârsta de cel mult 35 de ani

Zece deputați din Parlamentul de legislatura a XI-a au vârsta de cel mult 35 de ani. Cei mai mulți tineri parlamentari sunt din Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate. Cel mai tânăr deputat este Eugeniu Sinchevici, care are 24 de ani și este la primul mandat de deputat.  Datele sunt prezentate de legislativ în contextul Zilei internaționale a tineretului, transmite IPN.

Printre deputații PAS care au cel mult 35 de ani mai figurează Ana Calinici, Radu Marian, Marcela Nistor, Victor Spînu, Alexandr Trubca, Vasile Porțevschi și Alina Dandara. Doi dintre ei sunt președinți de comisii, iar unul este vicepreședinte al comisiei parlamentare.

În lista celor mai tineri deputați se mai regăsesc Diana Caraman, din Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, și deputatul neafiliat Alexandr Suhodolski.

Vârsta medie a deputaților din Parlamentul de legislatura a XI-a, în momentul constituirii acestuia, era de 47 de ani.

Ziua internațională a tineretului este marcată pe 12 august. Desemnată de Adunarea Generală a ONU în 1999, Ziua internațională a tineretului are drept scop sensibilizarea opiniei publice asupra problemelor tinerilor, precum și identificarea și valorificarea potențialului lor pentru progres și dezvoltare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:65 %
Vint:1,03 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău