Ziua Siguranței pe Internet | „Fii schimbarea: Uniți pentru un Internet mai bun”

  • 07 Februarie 2017 15:12
Ziua Siguranței pe Internet | „Fii schimbarea: Uniți pentru un Internet mai bun”

Ziua Siguranței pe Internet este celebrată astăzi în întreaga lume, iar sloganul evenimentului este „Fii schimbarea: Uniți pentru un Internet mai bun”.

În Republica Moldova politicile naționale în domeniul protecției și educației copiilor nu fac nicio referire la siguranța acestora pe Internet, arată un comunicat al Centrului Internațional ”La Strada”.

Deși Republica Moldova se regăsește în top 10 țări cu cea mai mare viteză de Internet, iar rata de penetrare a serviciilor de Internet este în creștere de la an la an, răspunsul statului întârzie să apară, constată reprezentanții societății civile.

Potrivit lor, până în prezent, în Republica Moldova nu există o platformă sau un grup național care să abordeze subiectul dat, iar politicile naționale în domeniul protecției și educației copilului nu fac nicio referire la siguranța acestora pe Internet.

Ei au mai remarcat că  în cadrul Centrului pentru combaterea crimelor informatice a fost creată o secției specializate în protecția copilului, deja de mai mulți ani acesta e unicul răspuns al statului, fiind prezentat în permanență drept o realizare. 

Potrivit statisticilor unicei platforme naționale de promovare a siguranței copiilor pe Internet, www.siguronline.md, de la an la an numărul adresărilor din partea copiilor care declară că au fost abuzați în mediul online se dublează.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
26,63
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:6,17 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău