Ziua Siguranței pe Internet

  • 09 Februarie 2016 16:29
Ziua Siguranței pe Internet

Centrul Internațional „La Strada”, pentru al patrulea an consecutiv, marchează Ziua Siguranței pe Internet.

Cu această ocazie, la 9 februarie „La Strada” lansează o Campanie de comunicare online pentru protecția copiilor și tinerilor împotriva conținutului digital ilegal și dăunător.

Scopul nostru este să ajutăm copiii să valorifice lumea virtuală intr-o maniera sigură astfel încât Internetul să devină un spațiu al oportunităților, în care să dobândească cunoștințe, să comunice, să-și dezvolte competențe. Credem că educația, comunicarea și implicarea activă a fiecăruia – de la mic la mare – este un pas foarte important și necesar în crearea unui spațiu digital mai protejat.

Sloganul campaniei din acest an Acționează acum pentru un Internet mai bun!”(„Play your part for a better Internet!”) îndeamnă toți utilizatorii de internet, să conștientizeze importanța aportului fiecăruia în crearea unui spațiu prietenos, valoros, non ofensiv pentru copii și adulți.

Centrul Internațional „La Strada” propune 2 tutoriale cu scopul de a ajuta adolescenții și tinerii să navigheze pe Internet în condiții de siguranță. Iar pe parcursul întregii luni echipa Programului „De la egal la egal” a Centrului Internațional „La Strada”, va desfășura un șir de seminare de informare în instituțiile de învățământ din toată republica. Ulterior, vor fi prezentate și alte resurse informaționale utile părinților cu copii de vârstă preșcolară și școlară mică.

Această zi oferă oportunitatea de a sublinia încă o dată necesitatea folosirii responsabile a spațiului virtual. Astfel, Centrul Internațional „La Strada” face apel în special către mediul de afaceri, mass media, dar și alți membri ai societății să se alăture apelului:

”Susținem campania în calitate de membru responsabil al societății și ca angajament pentru îmbunătățirea dimensiunii sociale și de mediu în care operăm”.


Intră pe www.siguronline.md și accesează tutorialele video. Urmărește-ne pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/SigurOnline/

Gândește înainte să postezi

Petrecerea


Portalul www.siguronline.md oferă informații pentru toți cei interesați de utilizarea în siguranță a tehnologiilor informaționale în special pentru copii și adolescenți precum și consiliere anonimă în situațiile de risc.

Ziua Siguranței pe Internet este consemnată anual în luna februarie, începând cu 2004, cu scopul promovării utilizării responsabile a tehnologiilor online și a telefoanelor mobile, în special de către copii și adolescenți. Coordonată la nivel european de rețeaua INSAFE (European Safer Internet Network) cu suportul Comisiei Europene, Ziua Siguranței pe Internet a atins un grad global de participare, conștientizare și acoperire media.

Ne bucurăm că facem parte din această mobilizare globală și Vă invităm pe toți să Vă alăturați!

Asociația Obștească Centrul Internațional pentru Protecția și Promovarea Drepturilor Femeii „La Strada”, organizație neguvernamentală fondată în februarie 2001, exista pentru a asigura protecția drepturilor și intereselor legale ale femeilor și copiilor la toate nivelele – personal, legislativ, executiv. Domeniile de activitate sunt: prevenirea traficului de ființe umane în special femei, prevenirea violenței față de femei și în familie, prevenirea exploatării sexuale comerciale a copiilor.

Sursa: www.siguronline.md

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
11,07
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău