ZIUA PLANETEI PĂMÂNT, sărbătorită de Google printr-un doodle special

  • 22 Aprilie 2018 14:04
ZIUA PLANETEI PĂMÂNT, sărbătorită de Google printr-un doodle special

Ziua planetei Pământ este sărbătorită de Google cu un doodle special. De zece ani, pe 22 aprilie, e celebrată Ziua Internațională a Planetei Pământ sau Ziua Pământului.

ZIUA PLANETEI PĂMÂNT. În această zi s-a născut mișcarea pentru protejarea mediului înconjurător. Această mișcare a luat naștere în SUA într-o perioadă când au avut loc mai multe evenimente deosebite, printre care înăbușirea prin folosirea armelor de foc a revoltei unor studenți împotriva războiului din Cambodgia, ”Masacrul din 4 mai” sau apariția fibrelor optice, precizează MEDIAFAX.

Senatorul american Gaylord Nelson a fost cel care a inițiat Ziua Pământului, în anul 1970, cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul pe care il arată față de mediu. Ziua Pământului a fost celebrată în primul an de circa 20 milioane de cetățeni americani, în marea lor majoritate tineri și foarte tineri.

ZIUA PLANETEI PĂMÂNT. După 2 decenii, în anul 1990, peste 200 milioane de oameni din 141 de țări au transformat Ziua Pământului într-o manifestare de amploare în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorința de a milita pentru un viitor mai bun al planetei noastre.

Organizația Națiunilor Unite (ONU) a instituit, în 2009, ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ și expresie comună a dorinței tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat și mai verde.

Earth Day Network, organizația care promovează Ziua Pământului (22 aprilie) la nivel mondial, anunță evenimentele dedicate Zilei Pământului 2018 se vor concentra pe limitarea poluării cu materiale plastice.

ZIUA PLANETEI PĂMÂNT. Totodată, Google celebrează Ziua planetei Pământ de anul cu un doodle care duce într-un video de YouTube. În acesta apare dr. Jane Goodall, specialistă în conservare, activistă și iubitoare de animale, care și-a dedicat viața studierii și protejării mediului înconjurător.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău