Ziua ONU | UE, hotărâtă să sprijine în continuare ONU pentru o lume mai sigură, mai stabilă și mai prosperă

  • 24 Octombrie 2021 17:47
Ziua ONU | UE, hotărâtă să sprijine în continuare ONU pentru o lume mai sigură, mai stabilă și mai prosperă

Cu ocazia aniversării a 76 de ani de la înființarea Organizației Națiunilor Unite, Înaltul Reprezentant al UE, Josep Borrell, a transmis că parteneriatul „puternic și dinamic” între UE și ONU este mai important ca niciodată, se arată în comunicatul oficial.

„Împreună, trebuie să răspundem crizelor, amenințărilor și provocărilor globale care nu pot fi abordate de o singură țară, fie că este vorba de schimbările climatice și de pierderea biodiversității sau de lupta împotriva pandemiei COVID-19”, a transims șeful diplomației UE.

Raportul Secretarului General al ONU privind Agenda comună cu UE reprezintă o oportunitate de a transforma sistemul ONU și de a-l orienta către aceste obiective: „Prin urmare, UE va continua să se angajeze ca un propulsor al schimbărilor pozitive, într-un moment în care deciziile pe care le vom lua vor determina un progres sau o prăbușire pentru sistemul internațional. Generațiile următoare vor trebui să se confrunte cu implicațiile acțiunilor noastre. Acestea au nevoie de o Organizație a Națiunilor Unite echipată pentru a face față provocărilor viitorului.”

„Cu ocazia Zilei ONU, felicităm ONU și personalul său pentru activitatea vitală pe care o desfășoară în întreaga lume, din Afganistan până în Mali. UE este hotărâtă să continue să sprijine ONU ca forum indispensabil și ca forță motrice în spatele unui multilateralism cu adevărat incluziv și în rețea pentru o lume mai sigură, mai stabilă și mai prosperă pentru toți”, a conchis acesta.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău