Ziua Națională de Comemorare a Victimelor Holocaustului din România

  • 10 Octombrie 2016 02:52
Ziua Națională de Comemorare a Victimelor Holocaustului din România

Ministerul român de Externe aduce un omagiu memoriei victimelor Holocaustului din România și din întreaga lume și își exprimă solidaritatea cu supraviețuitorii tragicelor evenimente din timpul celui de-al II-lea Război Mondial, cu prilejul Zilei Naționale a Comemorării Victimelor Holocaustului.

Într-un comunicat dat publicității, duminică, 9 octombrie, Ministerul Român de Externe își exprimă disponibilitatea de a contribui, în continuare, prin mijloacele aflate la îndemâna diplomației, la întărirea instrumentelor legislative și instituționale apte să prevină și să sancționeze antisemitismul, precum și oricare alte manifestări de rasism, xenofobie, discriminare rasială și intoleranță.

Duminică este Ziua Națională de Comemorare a Victimelor Holocaustului din România, ce amintește de data de 9 octombrie 1941, când a început deportarea evreilor în Transnistria. Holocaustul a fost recunoscut de autoritățile române în 2004, pe baza concluziilor formulate de comisia condusă de laureatul premiului Nobel pentru Pace, Ellie Wiesel, informează Rador.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău