Ziua Națională a României este marcată la Chișinău cu o serie de evenimente

  • 01 Decembrie 2016 08:37
Ziua Națională a României este marcată la Chișinău cu o serie de evenimente

Ambasada României la Chișinău va organiza în Republica Moldova o serie de evenimente și manifestări dedicate Zilei Naționale a României, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Ambasadei.

Astfel, joi, 1 decembrie, la Biserica Sfânta Teodora de la Sihla din Chișinău va avea loc un Te Deum, la care va participa ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță. Ambasadorul Daniel Ioniță va participa de asemenea la spectacolul organizat de Teatrul de Revistă „Ginta Latină” cu prilejul Zilei Naționale a României. În seara zilei, tradițional, Ambasada României va organiza o recepție. Ca în fiecare an, la eveniment au fost invitați să participe oficiali ai Republicii Moldova, reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat, personalități relevante din domeniul culturii și educației etc.


Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” și Ambasada României vor organiza luni, 5 decembrie, în contextul evenimentelor dedicate Zilei Naționale a României, spectacolul „Sub Zodia Mariei”, un recital de muzică și poezie, care va avea loc la Teatrul Național „Satiricus I.L.Caragiale”.

Cu aceeași ocazie la 25 noiembrie, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău și Ambasada României în Republica Moldova în colaborare cu Filarmonica Națională „Serghei Lunchievici” au organizat un concert simfonic dedicat Zilei Naționale a României. Evenimentul a fost fi susținut de violoncelistul român Răzvan Suma și Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchievici” sub bagheta maestrului Mihai Agafița. De asemenea, la data de 29 noiembrie, la Sala cu Orgă a fost organizat un concert de muzică clasică. Evenimentul, devenit tradițional pentru publicul meloman din Chișinău, a fost susținut de Orchestra Națională de Cameră, sub bagheta maestrului Cristian Florea și de celebrul violonist român Alexandru Tomescu.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău