Ziua Națională a Italiei a fost sărbătorită la Chișinău

  • 07 Iunie 2019 11:19
Ziua Națională a Italiei a fost sărbătorită la Chișinău

Un concert festiv dedicat Zilei Naționale a Italiei, organizat de Asociația Culturală ”East & West Cooperation” din Italia, în colaborare cu Ambasada Italiei la Chișinău, a avut loc joi, 6 iunie, la Sala cu Orgă din capitală, informează MOLDPRES.

La eveniment a participat Ambasadorul Italiei în R. Moldova, Valeria Biagiotti.

Concertul a fost susținut de Orchestra Națională de Cameră, condusă de maestrul Cristian Florea, avându-i în calitate de soliști pe cinci tineri muzicieni originari din Republica Moldova stabiliți în Italia: Constantin Beschieru (vioară), Cătălina și Tudora Spătaru (vioară), Diana Lupașcu (vioară) și Andrei Harabagiu (violă). La orgă a interpretat Anna Strezeva.

Potrivit directorului Sălii cu Orgă, Larisa Zubcu, protagoniștii concertului sunt absolvenți ai liceelor de muzică din Chișinău, care și-au continuat studiile în Italia, toți reușind să-și construiască o carieră de succes în această țară, dar și în afara ei. ”Toți invitații, stabiliți în diverse orașe ale peninsulei, sunt laureați ai numeroaselor concursuri internaționale și, în prezent fac parte sau colaborează cu importante ansambluri și orchestre italiene, precum Orchestra Simfonică Națională RAI, Orchestra Simfonică a Academiei Teatrului La Scala din Milano, Orchestra Teatrului La Fenice din Veneția, Orchestra Simfonică Giuseppe Verdi din Milano, Orchestra Simfonică a Filarmonicii din Verona ș.a. Majoritatea dintre ei desfășoară și o activitate pedagogică în domeniu”, a precizat Larisa Zubcu.

În program au răsunat creații de O. Respighi, W.A. Mozart, J.S. Bach și A. Vivaldi.

Ziua Națională a Italiei se sărbătorește pe 2 iunie, zi în care în 1946 a fost proclamată Republica Italiană.

Sursa:MOLDPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
-7
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:2,06 m/s
Fri
2
Sat
4
Sun
8
Mon
6
Tue
2

Curs oficial BNM 21 Ianuarie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.0955 0.0646
USD 17.4150 0.0750
RON 4.3282 0.0139
UAH 0.6165 -0.0001
RUB 0.2367 0.0017
Arhivă Radio Chișinău